Ghid SEO 2019 - Capitolul 1 - Ce este SEO - STAR MARKETING TIMISOARA
seo ghid 2019
Ghid SEO 2019 – Capitolul 1 – Ce este SEO

Ce este SEO si de ce este important pentru afacerea ta?

Bine ai venit! Suntem bucurosi ca ai ajuns pe site-ul nostru.

In acest prim capitol despre procesul de SEO vom afla ce este “optimizarea unui site” si de ce este ea importanta in strategia de marketing online a oricarei afaceri.

Deci ce este SEO?

SEO vine de la search engine optimization – procesul prin care cresti calitatea si cantitatea de trafic de pe site, dar si expunerea brandului, prin rezultatele de cautare organice.

Mai exact este procesul prin care intelegi ce cauta oamenii in online, le raspunzi la intrebari, analizezi cuvintele/expresiile cheie folosite de ei, tipul de content pe care vor sa il gaseasca pe site. Prin aceste date iti poti da seama ce fel de content sa dezvolti.

Despre motoarele de cautare in general

Motoarele de cautare precum Google, Bing, Yandex sunt masini de cautare prin care ofera rezultate de cautare pentru oamenii care le utilizeaza. In fiecare zi se fac miliarde de cautari pe Google iar acest motor de cautare foloseste peste 200 de factori de clasare pentru a determnia care content este mai potrivit pentru o anumita cautare.

Motoarele de cautare fac asta prin descoperirea si catalogarea contentului de pe internet precum pagini web, PDF, imagini, video si le proceseaza prin crawling si indexare.

Ce sunt rezultatele de cautare organice?

Aceste rezultate de cautare oranice nu sunt cele platite (Adwords). Ele sunt influentate de strategia de SEO a oricarui site.

Astazi, motoarele de cautare claseaza site-urile web dupa mai mult de 200 de factori de clasare si le afiseaza sub diverse forme precum answear box, image carousel, etc.

ghid seo 2019

Este important sa intelegi ca motoarele de cautare fac bani din advertising. Scopul lor finale este sa rezolve problema celui care face o cautare, prin oferirea de rezultate de cautare relevante cu cautarea lor.

Unele SERP features sunt influentate de strategia de SEO. Ele includ featured snippets si relatede questions.

DE CE ESTE IMPORTANT SEO PENTRU AFACEREA TA

In timp ce paid advertising, social media, dar si alte platforme online pot genera trafic spre site, marea majoritate din traficul de pe site este atras de motoarele de cautare.

Rezultatele de cautare organice acopera mai mult trafic decat alte metode de promovare, dar ofera si o credibilitare mai mare fata de rezultatele platite.

SEO este de asemenea un canal de promovare, care daca este pus bine la punct iti poate aduce trafic constant chiar daca nu mai investesti in el. Daca ai content de calitate pe site care merita sa fie clasat bine in rezultatele de cautare, dupa anumite cuvinte cheie, atunci acesta iti va aduce mult trafic pe site.

Optimizarea corecta a site-ului tau te va ajuta sa oferi mai multe informatii pentru motoarele de cautare pentru ca intreg contentul sa fie bine indexat in Google.

SA ANGAJEZ UN EXPERT SEO SAU O AGENTIE?

Depinde de bugetul tau, dorinta de a investii, complexitatea site-ului. Daca vrei sa alegi o agentie de SEO sau un freelancer trebuie sa vezi care sunt preturile percepute de ei, cat de bine lucreaza, ce rezultate au avut.

(P) – daca esti in cautarea unui freelancer SEO iti recomandam sa intri pe www.flaviusnoja.biz

WHITE HAT vs BLACK HAT SEO

Tehnicile de tip white hat se refera la acele actiuni de SEO prin care oferi mai multa valoare motoarelor de cautare si userilor.

Black Hat SEO se refera la acele tehnici si strategii bazate pe spamarea motoarelor de cautare. Acestea au riscuri foarte mari de penalizare si declasare a site-ului tau.

Regului de baza SEO

– in primul rand trebuie sa creezi pagini web pentru useri, apoi pentru motoarele de cautare

– dupa care trebuie sa ai un content de calitate si care sa acopere un subiect intreg

– evita sa faci keyword stuffing, sa atragi linkuri suspecte spre site-ul tau

Site-ul tau trebuie sa indeplineasca intentia de cautare a vizitatorilor. Daca intelegi ce vor sa gasesca oamenii pe site-ul tau web, atunci poti dezvolta continut de calitate care sa le raspunda la intrebari. Cand o persoana cauta ceva online pe motoarele de cautare, ei vor sa gaseasca ceva anume. Indiferent ca este un raspuns, bilete la concert, poze, etc – este important ca site-ul accesat sa le ofere raspuns la cautare.

Poti sa afli usor intentia de cautare a oamenilor prin cautarea pe Google a unor cuvinte cheie sau expresii si sa evaluezi contentul de pe site-urile din prima pagina a rezultatelor de cautare.

Oferind content de calitate si relevant pe site-ul tau, te va ajuta sa iti clasezi mai sus site-ul in motoarele de cautare, dar si sa creezi credibilitate si incredere.

Dar prima data trebuie sa intelegi obiectivele site-ului tau. Fiecare site are anumite obiective – de a prezenta o afacere, de a vinde, etc. Acest obiectiv nu doar ca va determina strategia de SEO abordata dar si strategia generala de marketing.

Ghid Optimizare SEO Off Page 2019

 

Ghid optimizare viteza site 2019

 

Ghid SEO 2019 – Capitolul 1 – Ce este SEO

 

Ghid SEO 2019 – Crawling, Indexare si Clasare

 

GHID SEO 2019 – CAPITOLUL 3 – KEYWORD RESEARCH

 

Ghid SEO 2019 – Cum optimizam linkurile interne

Call Now

Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+