Cum optimizam campania de Facebook Ads - STAR MARKETING🥇

Facebook a devenit un tool esențial în setul de instrumente pentru marketingul digital modern. Cu 2 miliarde utilizatori zilnici activi, este una dintre cele mai eficiente platforme sociale pentru mediul de afaceri. Utilizatorii Facebook sunt foarte implicați în conținutul postat pe rețea și generează aproximativ 4 milioane de persoane care dau like în fiecare minut.

Sună bine, nu?

Cu toate acestea, cu popularitatea sa enormă, Facebook continuă să schimbe algoritmi, devine din ce în ce mai greu pentru a obține trafic organic. Aici ne pot ajuta anunțurile Facebook cu publicitate plătită.

Unii oameni spun că Facebook este scump. Nu neaparat. Dacă știți elementele de bază – cum să configurați un cont de anunț, ce tip de publicitate să alegeți și cum puteți scrie câteva copii de anunțuri pentru a testa – suntem destul de siguri că veți primi primul dvs. client foarte curând. Puteți începe să cheltuiți mai puțin de 5 dolari pe zi și să vedeți rezultate fascinante. În plus, în unele cazuri, Facebook este de 7 ori mai ieftin decât Twitter, care este următorul canal de anunțuri sociale cu costuri reduse.

În acest post, vom împărtăși cu dvs. cele mai eficiente și cele mai recente hack-uri de creștere a modului în care vă puteți îmbunătăți ratele de conversie, puteți atrage mai mulți clienți și puteți face campaniile Facebook să funcționeze așa cum am învățat la SEMgage din anii de experiență.

Primele lucruri: 5 motive pentru a face publicitate pe Facebook

  1. Oamenii petrec timp mult pe Facebook

Unul dintre forțele esențiale ale Facebook sunt numerele sale. Așa cum a fost calculat de Adam Levy, utilizatorii medie petrec în fiecare zi peste 950 de milioane de ore în rețeaua socială. Cu 2 miliarde de utilizatori zilnic, înseamnă că timpul mediu petrecut pe Facebook este în jur de 41 de minute pe zi.

  1. Proces simplu de instalare și rezultate rapide

Nu trebuie să fii milionar, să ridici mai multe runde de investiții, să fii copil de părinți bogați sau să ai o întreprindere mare pentru a începe să faci publicitate cu Facebook. În realitate, tot ce trebuie să începeți este câteva zeci de dolari și veți începe să vedeți rezultatele în scurt timp.

Puteți chiar să începeți cu 5 USD pe zi doar pentru a afla cum funcționează toată această magie. De fapt, puteți chiar să atrageți persoane pe site-ul dvs. web la prețul de 0,15 – 0,50 USD pe clic, în funcție de destinația de plasare pe care o alegeți.

Probabil, cel mai bun lucru despre anunțurile Facebook este că puteți începe prima campanie fără cunoștințe specifice – totul este ușor și intuitiv.

  1. Direcționarea anunțurilor pe Facebook vă permite să obțineți o specificitate foarte mare

Opțiunile de direcționare pe Facebook sunt cu adevărat impresionante. Puteți viza utilizatorii după locație, interese, comportament, demografie, vârstă, sex, locul de muncă, titlul postului și multe altele.

Vindem hainele pentru copii online? Femeile țintă ale căror interese includ “haine pentru copii” și “îmbrăcăminte pentru sugari”. Stabiliți un interval de vârstă adecvat, să zicem de la 25 la 40 de ani și chiar să vizați numai acei utilizatori care probabil fac cumpărături on-line cu caracteristici comportamentale. Furnizați servicii de afaceri? Se adresează în mod specific utilizatorilor cu interese în “afaceri”, “finanțe” și “startup”. Probabil, în acest caz, audiența dvs. țintă va fi atât femeile, cât și bărbații cu vârsta de peste 30 de ani și care au funcții de conducere sau de decizie la locul de muncă.

  1. Publicitatea pe Facebook este măsurabilă

Nu există nici o idee despre anunțurile Facebook – puteți măsura totul și puteți vedea clar ce ați cheltuit și care sunt rezultatele. Din cadrul Managerului de anunțuri puteți să vedeți rezultatele într-un singur loc, să vă testați și să optimizați anunțurile și să personalizați strategia de anunțuri.

Iată câteva dintre cele mai importante valori pe care le puteți urmări:

Angajament – numărul de ori pe care cineva a luat o acțiune în postarea dvs.
Reach – numărul de persoane care v-au văzut conținutul;
Afișări – numărul de afișări ale postării dvs. (nu confundați cu acoperirea, de exemplu, anunțul dvs. poate fi afișat de 100 de ori până la 10 persoane, ceea ce înseamnă că numărul de afișări este de 10 și numărul de afișări este de 100);
CTR (rata de clic) – arată procentajul de utilizatori care au făcut clic pe anunțul dvs. în comparație cu numărul de persoane care au văzut anunțul dvs. (să spunem că anunțul dvs. a fost afișat la 100 de persoane, iar 10 dintre ele au dat clic pe acesta și acest lucru va înseamnă că valoarea CTR a anunțului este de 10%);
CPC (cost-pe-clic) – câți bani ați cheltuit pentru un singur clic pe anunțul dvs.
CPA (cost-pe-acțiune) – aceste valori răspund la întrebarea “sunt anunțurile mele plătite – eficiente?”.

  1. Reach-ul organic este destul de mult mort

Poate că ați auzit că Facebook și-a schimbat algoritmul la începutul anului 2018. Mark Zuckerberg a anunțat că platforma încearcă să facă experiența utilizatorului mai semnificativă, permițând afișarea mai multor postări de calitate de la familie și prieteni în termenele utilizatorilor, posturi. Pentru marketing, aceasta înseamnă că zilele de acoperire organică sunt depășite – adevărul este că mai puțin de 0,5% dintre fanii dvs. vă vor vedea efectiv conținutul.

CUM OPTIMIZAM CAMPANIA DE FACEBOOK ADS

Vizați publicul potrivit

Puteți viza publicul pe Facebook cu o mulțime de diferiți parametri de direcționare a anunțurilor și formate de anunțuri, aveți capacitatea de a ajunge la anumite grupuri de persoane pe baza intereselor, demografiei, locației și comportamentelor.

Cel mai important lucru pe care ar trebui să-l cunoașteți despre direcționarea pe Facebook este că, înainte de lansarea oricărei campanii noi, trebuie să înțelegeți publicul țintă. În acest scop, puteți utiliza instrumentul Audience Insights Facebook, care vă permite să aflați mai multe despre anumite segmente de public. De exemplu, dacă aveți o pagină de afaceri, puteți afla mai multe despre cine sunt acești oameni care sunt conectați la pagina dvs., ce le interesează în funcție de preferințele lor de pagină, de obicei cumpărate etc.

Am compus 7 întrebări care trebuie să vă adresați întrebărilor care vă vor ajuta să vizați publicul potrivit:

Unde se află publicul dvs. țintă?
Ce gen sunt?
Ce limbă vorbesc?
Cati ani au?
Care sunt interesele lor?
Ce dispozitive folosesc pentru a se conecta online?
Veți ajunge la clienți noi sau existenți?

Aici puteți găsi câteva idei despre cum să vă orientați publicul pe Facebook utilizând opțiunile de direcționare “Demografice” și “Comportamentale”:

Vizați oameni cu aniversare viitoare și prietenii oamenilor cu aniversare.
Vizați proprietarii de afaceri mici.
Țintește-ți oamenii atunci când au un nou loc de muncă.
Vizați persoanele care au călătorit recent.
Părinții vizați de copii de vârstă diferită.
Vizați persoanele care trăiesc în străinătate.
Vizați utilizatorii de dispozitive mobile pe baza tipului de dispozitiv mobil.
Vizați prietenii persoanelor care vă plac pagina.

Audiențele personalizate reprezintă instrumentul dvs. cel mai esențial

Audiențele personalizate permit comercianților să vizeze clienții existenți prin încărcarea unui fișier cu informațiile clienților. Această listă conține de obicei informații precum numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, vârsta, sexul, codul poștal și data nașterii. Informațiile ajută Facebook să identifice acei clienți care au cont Facebook, astfel încât să poată fi vizați cu succes.

Dacă sunteți pregătit să implementați aplicațiile personalizate Facebook, aici este un început minunat. Procesul are trei etape:

Utilizați propriul profil LinkedIn și începeți să vă conectați cu persoane relevante pentru domeniul dvs. de activitate și obiectivele dvs. de afaceri.

Când aveți contacte suficiente, descărcați aceste conexiuni de la LinkedIn.

Utilizați-le pentru a crea o listă de public clienți Facebook și pentru a difuza anunțuri super-direcționate.

Extindeți publicul dvs. personalizat la un public cu aspect

Lookalike Audience este un pas logic atunci când aveți un Audience personalizat de înaltă calitate. Cu ajutorul unui instrument pentru publicul “Lookalike”, puteți crea o audiență foarte asemănătoare publicului dvs. personalizat.

Josh Fechter a menționat un adevărat hack în creștere în BAMF BIBLE – a crea un “lookalike” al clienților dvs. cu cea mai mare valoare de viață.

Mai întâi, calculați valoarea de viață pentru clienții dvs. Iată o formulă foarte simplă pentru aceasta:

Următorul pas este de a lua 20% dintre clienții cu cea mai mare valoare de viață (în conformitate cu principiul Pareto, în care 20% dintre clienți creează 80% din venituri) și încărcați e-mailurile lor în Facebook pentru a crea un nou Audiență particularizată.

ghid-de-facebook-ads-star

Notă importantă: pentru o direcționare mai bună, excludeți publicul particular pe care l-ați folosit pentru a crea publicul Lookalike.

Urmărirea este totul

Ca și în cazul oricărui marketing digital, urmărirea lucrurilor este privilegiul final pe care l-am comparat cu alte forme de publicitate. Și Facebook face incredibil de simplu cu Facebook Pixel. Odată instalat, Facebook Pixel acționează în același mod ca și codul Google Analytics – merge la toate paginile dvs. și vă ajută să urmăriți tot ce doriți, în plus față de posibilitatea de a crea publicul dorit.

Există două segmente mai eficiente de public de remarketing pe care le puteți crea după instalarea aplicației Facebook Pixel:

Afișarea fișierului clientului: Puteți încărca o listă a e-mailurilor clienților dvs. pe care Facebook le va potrivi cu conturile pe care le veți putea face remarketing.
Amploarea traficului pe site: puteți crea un public de remarketing pe baza vizitelor anterioare ale site-urilor Web.

Lucruri de optimizat in Facebook Ads

Păstrați separat anunțurile mobile și desktop

Utilizați seturi de anunțuri separate pentru dispozitive mobile și desktop pentru a vă putea optimiza anunțurile, sumele licitate și conversiile bazate pe un dispozitiv. Este posibil ca anunțurile și apelurile la acțiune să funcționeze diferit pe desktop față de mobil și orice configurare a anunțului ar trebui să ia în considerare acest lucru.

Optimizați separat fluxul de știri de pe desktop și anunțurile din coloana din dreapta

Vă recomandăm să creați seturi de anunțuri diferite pentru destinații de plasare diferite. De exemplu, dacă alegeți să faceți publicitate în fluxul de știri desktop și în coloana din dreapta, creați seturi de anunțuri separate pentru fiecare dintre ele.

Nu optimizați prea devreme

Ar trebui să luați decizii privind optimizarea pe baza a cel puțin 10.000 de afișări, pentru a vă asigura că efectuați ajustările corecte pentru a vă îmbunătăți rentabilitatea investiției. Așteptați cel puțin 1-2 zile înainte de a face orice presupuneri.

Nu ignorați pagina de destinație

Dacă configurați anunțuri Facebook și vă aduce mult trafic, dar aproape fără conversii, există câteva motive pentru care s-ar putea întâmpla:

Publicul țintă este prea larg.
Anunțurile dvs. nu sunt relevante pentru informațiile vizate de public în pagina dvs. de destinație.
Pagina dvs. de destinație este defectă.

Înainte de a lansa anunțuri, testați fiecare pagină de destinație sau pagini separate ale site-ului dvs. în ceea ce privește viteza de încărcare, experiența utilizatorului, relevanța etc. O pagină bună de destinație ar trebui să aibă un îndemn clar, descrieri bune de produse și imagini vizuale, și să corespundă ofertei dvs. de anunțuri.

Concluzie

Sperăm că cel puțin câteva dintre aceste hack-uri de creștere vor fi utile pentru următoarea dvs. campanie de anunțuri Facebook și veți urmări conversiile.

Vă puteți gândi la orice alte hack-uri pe anunțuri Facebook care ar putea îmbunătăți performanța publicității? Ar fi grozav să-ți iei gândurile în comentarii sau prin e-mail. Chat cu tine acolo!

Apropo, dacă doriți să creați și să gestionați campaniile dvs. de anunțuri Facebook, nu ezitați să ne contactați și vă vom ajuta cu plăcere.

PS: Afla totul despre reclamele prin Facebook citind ghidul de pe site: – ghid Facebook Ads Romania.

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+