SEO & Marketing

Cum sa optimizam viteza de incarcare a site-ului in 2021

ghid optimizare viteza site 2020

Viteza este foarte importantă pentru un site web. Este atât de important încât Google a făcut ca acesta să fie un factor de clasare real. De-a lungul timpului, Google a luat măsuri pentru a îmbunătăți viteza de încărcare a site-urilor web oferind un set de instrumente pentru dezvoltatori și webmasteri. Unul dintre aceste instrumente este Google Lighthouse.

Dar cum funcționează efectiv acest instrument PageSpeed Insights de la Google? Și, mai important, afectează viteza SEO ? Veți găsi tot ce trebuie să știți în acest articol.

Instrumentul PageSpeed Insights nu a fost foarte bun în trecut. Majoritatea informațiilor de acolo pot fi găsite relativ ușor în altă parte și nu indicau chiar viteza în sine. Cu toate acestea, Google a actualizat recent instrumentul și este mult mai bine. Din păcate, este și mai greu de înțeles.

Cu toate acestea, acest instrument a devenit popular printre site-urile optimizate din punct de vedere SEO prin PageSpeed Insights , care este, de fapt, alimentat de Lighthouse, dar oferă informațiile într-un format ușor de urmărit, pe o pagină web.

PageSpeed Insights este un instrument online furnizat de Google care este utilizat pentru a identifica probleme de performanță web pe site-uri. Deși în cea mai mare parte sunt legate de problemele tehnice SEO , instrumentele analizează și site-ul din punct de vedere al Experienței utilizatorului și al accesibilității.

Puteți accesa PageSpeed Insights accesând https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ .

Puteți introduce adresa URL acolo și după câteva secunde instrumentul va returna o pagină cu câteva rezultate cu privire la performanța site-ului dvs. web. În partea de sus, va fi un scor general, care este o medie a mai multor factori. Mai jos veți vedea informații detaliate despre ceea ce vă afectează efectiv viteza.

Cu toate acestea, nu este singurul instrument PageSpeed furnizat de Google. Există, de asemenea, mod_pagespeed, un modul de server folosit pentru a rezolva aceste probleme de viteză și Lighthouse complet (instrumentul de analiză a site-ului care alimentează totul), disponibil chiar în Chrome. Există, de asemenea, o serie de extensii Chrome legate de PageSpeed Insights Google.

Vom discuta pe scurt despre toate acestea în tot acest articol, dar ne vom concentra mai ales pe PageSpeed Insights, deoarece pare a fi cel mai ușor instrument pe care îl folosesc cei mai mulți SEO atunci când verificați un site web.

Mobil vs. desktop

Când introduceți o pagină pentru a o testa, Google va acorda două scoruri: unul pentru versiunea mobilă și unul pentru versiunea desktop.

Inițial, instrumentul PageSpeed a dat doar un scor, pentru versiunea Desktop. Dar recent, utilizarea mobilului a devenit din ce în ce mai populară. Începând cu anul 2018, peste 50% dintre utilizatorii motoarelor de căutare caută pe dispozitive mobile. Pe măsură ce Google a trecut la un prim index mobil, a avut sens și pentru ei să testeze versiunile mobile pentru prima viteză.

Cu toate acestea, dacă aveți un design receptiv, s-ar putea să credeți că aceste versiuni sunt în mare parte identice.

https://www.modulesprestshop.com/1-large_default/google-pagespeed-insight-prestashop-module.jpg

Dacă da, de ce au scoruri diferite?

Mobil:  când utilizați instrumentul PageSpeed Insights, primul rezultat pe care îl veți obține este viteza mobilă. Acest lucru înseamnă că site-ul dvs. web a fost testat pe o conexiune mobilă, probabil cu o conexiune 4G, deoarece pare să fie cel puțin cea mai frecventă viteză în jurul SUA.

Cu toate acestea, rețineți că mulți utilizatori de telefonie mobilă din întreaga lume primesc în continuare doar semnal 3G și, deși au o viteză de conectare mai mică, totuși se așteaptă ca site-ul să se încarce cu adevărat rapid.

Și iată problema. Nu este întotdeauna vorba de site-ul dvs., ci mai mult despre viteza conexiunii. S-ar putea părea că site-ul dvs. este lent atunci când, în realitate, viteza de conectare este lentă.

Desktop:  pe desktop, scorul este mai mare, deoarece viteza de conectare este mai mare. Acesta este doar lucrul cu lumina și fibra optică.

Prin urmare, site-ul web parcurge aceeași testare, dar în mare parte viteza de conectare diferă.

De aceea, mobilul vine în primul rând, deoarece dispozitivele mobile au de obicei conexiuni mai lente. Lucrurile s-ar putea schimba cu 5G, dar, până atunci, asigurați-vă că vă concentrați pe îmbunătățirea vitezei site-ului pentru dispozitivele mobile.

Ce este exact Viteza paginii?

OK, deci știm ce face instrumentul: dă un scor bazat pe cât de repede crede că este site-ul tău. Dar care este exact viteza paginii?

Viteza paginii este viteza cu care o pagină individuală se încarcă pe site-ul dvs. web. Pagini diferite pot avea viteze diferite datorită unor factori precum imagini și scripturi.

Dar viteza este relativă. Depinde de atât de mulți factori, cum ar fi performanța site-ului web, performanța serverului, pagina web particulară pe care vă aflați, tipul de conexiune, furnizorul de servicii de internet al utilizatorului, pachetul de internet, puterea de procesare a dispozitivului, browserul, ceea ce utilizatorul face în acel moment, câte aplicații rulează și așa mai departe.

https://www.machmetrics.com/speed-blog/wp-content/uploads/2018/09/pagespeed-insights.png

Cu toate acestea, putem lucra doar cu ceea ce putem lucra, care este site-ul nostru web și serverul nostru. Nu avem într-adevăr control asupra restului.

Doar pentru a rezolva lucrurile, viteza paginii nu este un scor, așa cum prezintă PageSpeed Insights. Este timpul de încărcare a unei pagini web și se măsoară în câteva secunde. Asta conteaza.

De aceea, Google PageSpeed Insights nu a fost atât de bun în trecut. Nu v-a oferit informații despre cât de rapid se încarcă site-ul dvs. web. Doar scoruri.

Și de aceea această nouă versiune este la fel de bună. Îți spune tot ce trebuie să știi despre viteza de încărcare reală, păstrând totodată lucrurile bune din versiunea veche.

Există, desigur, diferite puncte de interes în timpul de încărcare. De exemplu, este posibil să doriți să rulați unele scripturi spre final, deoarece acestea nu trebuie să fie utilizate inițial.

S-ar putea să dureze mult să termine sarcina, astfel încât timpul total de încărcare ar putea fi mai mare. Dar dacă site-ul este utilizabil până atunci, nu este o problemă atât de mare.

De exemplu, să spunem că doriți să rulați un script pop-up cu intenție de ieșire. Acest script necesită o încărcare ipotetică de 5-10 secunde. Cu toate acestea, doriți să-l afișați utilizatorului numai după aproximativ 20-30 de secunde.

Dacă începeți să rulați scriptul imediat, puteți amâna încărcarea altor elemente importante, cum ar fi primul lucru pe care ar trebui să îl vadă utilizatorul: conținutul de mai sus. Acest lucru ar fi foarte rău, mai ales că nu veți folosi acel script decât în jur de 20-30 de secunde în viitor.

Astfel, puteți amâna încărcarea scriptului după orice altceva care este încărcări vitale pentru a oferi utilizatorului o experiență mai bună.

Cu toate acestea, dacă aveți un script care face ca meniul să funcționeze sau ceva vital pentru utilizabilitatea site-ului web, este posibil să nu doriți să-l încărcați până la sfârșit. Acest lucru ar distruge experiența, deoarece utilizatorul nu va putea accesa această funcție înainte de a fi încărcat orice altceva.

Viteza paginii afectează SEO? Este esențial scorul 100/100 Insights?

Răspunsul simplu este că viteza paginii afectează SEO. Viteza paginii este un factor de clasificare directă, fapt cunoscut chiar mai bine de la actualizarea Google Speed Algorithm. Cu toate acestea, viteza poate afecta și clasamentul indirect, prin creșterea ratei de respingere și reducerea timpului de pauză .

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/engage-site-cms/craft/uploads/Blog/2019/pagespeed-insights/insights.png?mtime=20190528132114

La Google, utilizatorii vin pe primul loc. Studiile realizate de Google arată că viteza medie de încărcare 3G este foarte lentă. De asemenea, arată că utilizatorii părăsesc site-ul după aproximativ 3 secunde. Aceasta înseamnă că experiența lor este proastă și Google nu îi plac site-urile de clasificare care oferă experiență utilizatorului proastă.

Ceea ce trebuie să vă amintiți este că viteza este măsurată în câteva secunde, nu în puncte de la 0 la 100. În timp ce PageSpeed Insights este un instrument care vă ajută să îmbunătățiți viteza, scorul nu înseamnă neapărat nimic în lumea reală.

Chiar și așa, este important să îmbunătățiți Scorul de viteză al paginii.

De ce?

Pentru că cu Google nu știm sigur dacă scorul există sau nu este folosit ca factor de clasare. Google folosește secunde? Folosește scorul? Cine știe…

Cu toate acestea, am văzut site-uri cu punctaj de viteză perfect cu un punctaj slab și site-uri web cu un scor mai mic de 50 care se clasează foarte bine (#youtube).

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de modul în care Google face aceste teste. Nu știm de unde sunt efectuate testele. Serverul dvs. este din România și Google îl testează cu o conexiune 3G în SUA? Ei bine, vă puteți aștepta, evident, la viteze mici.

Dar doar de dragul utilizatorului, puneți primul timp de încărcare. Și nu utilizați doar PageSpeed Insights pentru a testa asta. Lipiți finalul și vă voi arăta câteva instrumente pe care le puteți utiliza pentru a testa viteza cu care site-ul dvs. web se încarcă din diferite locații.

Uneori, Google se contrazice!

De exemplu, Google PageSpeed Insights consideră că scriptul Google Analytics face blocarea, ceea ce înseamnă că ar trebui să îl încărcați mai târziu, în subsol. Cu toate acestea, Google Analytics specifică destul de clar că scriptul trebuie plasat în secțiunea <head> a site-ului dvs. web, altfel nu va funcționa corect și nu va fi acceptat inițial ca o instalare validă.

Așadar, veți obține un scor mic în PageSpeed Insights … făcând ceea ce Google spune … doar să vi se spună că nu ar trebui să o faceți așa … de Google. Ai rostul.

De asemenea, nu puteți memora în cache script-ul corect dacă nu stocați fișierul analytics.js pe serverul dvs. Este, evident, ceva pe care Google Analytics nu îl recomandă. De asemenea, este o problemă de întreținere, deoarece de fiecare dată când fișierul JavaScript Google Analytics primește o actualizare, va trebui să îl actualizați și pe site-ul dvs.

https://www.buzrush.com/wp-content/uploads/2019/09/Google-PageSpeed.jpg

Desigur, acest lucru nu se întâmplă doar cu instrumentele și scripturile Google, dar cu orice script de terțe părți pe care nu îl dețineți.

În apărarea noastră, chiar și YouTube, care este deținut de Google și ar trebui să dea teoretic un exemplu, are un scor PageSpeed Insights destul de lent, cel puțin la momentul scrierii acestui articol.

Dar asta nu înseamnă că site-ul se încarcă lent. Puteți vedea că datele din câmp (pentru care există o mulțime, așa cum este YouTube) spun că site-ul se încarcă în aproape 4 secunde, ceea ce nu este de fapt rău, având în vedere că recent YouTube oferă previzualizări video în miniaturi.

De asemenea, puteți testa site-ul dvs. cu https://www.thinkwithgoogle.com/intl/en-gb/feature/testmysite/  pentru a obține o explicație mai simplă despre cât de rapid se încarcă site-ul!

Rețineți că va trebui să treceți sub 1 secundă pentru a fi considerat rapid! Pentru a face acest lucru, probabil veți avea nevoie de un site foarte simplu, fără pluginuri de la terți sau pop-up-uri fanteziste. Nu este ușor dacă de fapt vrei să faci ceva marketing digital.

Așa că da, viteza de încărcare este importantă pentru SEO, dar un scor perfect PageSpeed Insights nu este. Atâta timp cât site-ul dvs. web se încarcă în aproximativ 3 secunde, ar trebui să fiți bine cu majoritatea utilizatorilor.

PageSpeed Insights Metrics

Deoarece atât de multe lucruri pot afecta viteza site-ului, Google descompune totul în diferite categorii din Instrumentul PageSpeed Insights, pentru o mai bună înțelegere a problemelor.

Acest lucru este util, deoarece Google oferă, de asemenea, un fel de prioritizare, care vă arată ceea ce afectează exact viteza.

Date câmp și laborator

Acestea sunt noile valori care sunt de fapt utile. Acestea sunt împărțite în două categorii: date de câmp și laborator.

Datele de câmp sunt cele importante în lumea reală, deoarece sunt datele extrase de Google de la utilizatori reali, fie prin Chrome sau alți furnizori de date.

https://www.dealer.com/app/assets/GooglePageSpeedInsights.png

Sigur, este o medie și dacă Google nu are încă suficiente date vă va anunța.

Rezumatul originii  arată o medie a vitezei site-ului în ansamblu. În acest fel, puteți avea o idee despre modul în care pagina dvs. se compară cu site-ul și cum se compară site-ul cu alte site-uri din raportul despre experiența utilizatorului Chrome.

Datele de laborator , deși sunt utile, ar putea fi considerate mai puțin importante, deoarece sunt colectate dintr-un mediu controlat. Acest lucru înseamnă că este testat printr-o singură conexiune și nu agregă date de la mai mulți utilizatori.

Datele de laborator sunt cele care generează de fapt scorul de viteză al paginii Google.

Datorită faptului că Google nu are întotdeauna date de câmp, acesta folosește datele de laborator care sunt efectuate la fața locului pentru a analiza site-ul dvs.

Prima bucata de content reprezintă momentul în care utilizatorii văd ceva pe pagina web pentru prima dată. Dacă te uiți la seria de imagini, poți observa cum arată în realitate:

First Meaningful Part este al doilea pas, să spunem, dacă luăm rezultatele de mai sus ca exemplu. Reprezintă punctul în care utilizatorul poate înțelege de fapt prima bucată de conținut. De exemplu, se afișează un text care poate fi citit sau o imagine, în loc de culori și fundal.

Indicele de viteză este o valoare mai complexă. Măsoară cât de rapid sunt populate elementele de pe site-ul dvs. web. Cu cât încep să apară mai repede, cu atât mai bine. Căutați un scor mai mic aici, deoarece se măsoară și în câteva secunde.

Primul procesor inactiv  reprezintă punctul la care site-ul a încărcat suficient de multe informații pentru a putea gestiona prima intrare a unui utilizator. De exemplu, dacă site-ul nu a încărcat suficiente informații relevante, utilizatorul ar putea atinge elemente sau derula în jos, dar nu se va întâmpla nimic.

https://wp-rocket.me/wp-content/uploads/1/Featured-What-is-PageSpeed-Insights.png

Time to Interactive  este următorul nivel, cel la care site-ul este complet interactiv. Aceasta înseamnă că totul s-a încărcat în memoria dispozitivului și este acum gata de utilizare.

CUM ESTE CALCULALT SCORUL DE VITEZA A SITE-ULUI?

Chiar daca sunt multe metrici de analizat in Google PageSpeed Insights, scorul este calculat doar dupa metrica – secunde in Lab Data. Daca citesti cu atentie poti sa vezi mesajul care spune ca aceste metrici nu afecteaza direct performanta si scorul aferent.

Metricile in Lab Data sunt numite metrici de performanta care sunt in numar de 6 pe care le prezentam mai jos. Fiecare are un scor de la 0-100.

3 – First contentful paint

1 – First meaningful paint

2 – First cpu idle

5 – Time to interactive

4 – Speed index

0 – Estimated input latency

Cele mai importante sunt: Time to Interactive, Speed Index, First Contentful Paint, First CPU Idle, First Meaningful Paint and Estimated Input Latency.

Puncte cheie în îmbunătățirea scorului de Insights PageSpeed

S-ar putea ca totul să fie greu de digerat. Am luat. Cel mai probabil, nu veți putea rezolva totul! Am exclus că nu este important să obținem un scor de 100%. Cu toate acestea, aici sunt elementele cheie care vor face în mod vizibil încărcarea site-ului dvs. mai rapid.

Avertisment: efectuați o copie de rezervă atât a fișierelor, cât și a bazei de date înainte de a vă angaja în aceste îmbunătățiri. Vă pot încurca site-ul și trebuie să vă asigurați că puteți reveni la o versiune anterioară!

https://www.hoinaru.ro/wp-content/uploads/2019/10/pagespeed_insights.jpg

Timpul de răspuns al serverului

Serverul este ceva ce nu te poți îmbunătăți cu adevărat. Fie ai unul bun, fie unul rău. Pentru a-l îmbunătăți, trebuie să reduceți în mod semnificativ încărcarea, fie să-i îmbunătățiți hardware-ul, pe care nu îl aveți sub control, decât dacă dețineți mașina fizică.

Prin urmare, este important să avem un server bun în primul rând. Dar cum alegi un server bun?

Ei bine, orice companie de găzduire care se clasează bine pe Google ar trebui să ofere servicii decente. Cu toate acestea, depinde de dvs. să testați. Cel mai bun sfat? Dacă vă concentrați mai ales pe SEO local, alegeți un server local. De exemplu, dacă majoritatea publicului dvs. locuiește în Italia, alegeți un server cu centrul de date din Italia.

Dacă centrul de date se află până la capăt în SUA, informațiile vor trebui să parcurgă o distanță mare înainte de a ajunge la publicul țintă.

Puteți testa întotdeauna propriul site web al furnizorului de hosting cu PageSpeed Insights și să căutați TTFB (Time To First Byte) sau Timpul de răspuns al serverului. Dacă este în secțiunea Audituri trecute, știți că aveți un furnizor bun de găzduire.

Cu toate acestea, este mai bine dacă cunoști pe cineva care este un client real al furnizorului de găzduire, astfel încât să poți testa viteza acolo.

Realist, site-ul propriu al gazdei va fi probabil pe un server dedicat, în timp ce site-ul dvs. va fi pe un pachet de hosting comun. Aceasta înseamnă că veți partaja lățimea de bandă a procesorului și internet a computerului cu alte site-uri web.

https://cdn.worldvectorlogo.com/logos/google-pagespeed-insights.svg

Dacă puteți testa un site real de la un client, este minunat. S-ar putea să fiți capabili să analizați recenziile și să găsiți clienți sau să solicitați echipei de asistență să vă ofere unul.

Compresia imaginii

În general, imaginile reprezintă cea mai mare problemă cu site-urile web. Sunt mari și necesită multă descărcare.

Există două tipuri de probleme cu imaginile. Primul este dimensiunea ecranului față de dimensiunea reală a imaginii în pixeli, iar cea de-a doua este dimensiunea discului.

Dimensiunea discului: cu cât un spațiu fizic ocupă o imagine pe un hard disk sau SSD, cu atât mai mult va fi nevoie pentru a descărca. 100 KB se vor descărca mult mai repede decât 1000 KB (1 MB). Dacă aveți 10 imagini ca asta pe postarea dvs. pe blog, așteptați-vă că site-ul dvs. se va încărca foarte lent.

Puteți utiliza WP Smush pentru a vă optimiza imaginile. Este un plugin care va comprima imaginile fără a pierde nicio calitate. Aceasta înseamnă că puteți micsora o imagine de 1000 × 1000 pixeli de la 200 KB la 150 KB fără a observa diferența de calitate, făcând-o astfel încărcată cu 25% mai rapid.

Pentru a face ca imaginile să se încarce mai rapid, trebuie mai întâi să vă asigurați că nu utilizați o imagine mai mare decât va fi afișată. De exemplu, dacă aveți o secțiune HTML care conține CSS la 300 × 300 pixeli, dar încărcați o imagine de 1000 × 1000 pixeli în sursă, pierdeți timpul de încărcare pentru acei 700 × 700 pixeli.

Acest lucru se datorează faptului că browserul trebuie să descarce imaginea de 1000 × 1000 pixeli și apoi să o micșoreze la 300 × 300 pixeli. Acest lucru necesită mai mult timp atât pentru descărcare cât și pentru procesul de micșorare. Puteți rezolva acest lucru prin încărcarea imaginilor cu aceeași lățime și înălțime la care vor fi afișate.

https://miro.medium.com/max/3232/1*EIOoEGOx10Rv5dpcni-rxg.jpeg

WordPress face acest lucru automat creând mai multe instanțe ale imaginii atunci când o încărcați. De aceea, veți vedea acel sufix 300 × 300 sau 150 × 150 la sfârșitul unei căi de fișiere imagine. Acesta este motivul pentru care puteți alege dimensiuni (Mare, Medie, Miniatură). Deși nu este perfectă, mai ales dacă redimensionați manual imaginea cu clic și glisare și ocupați mai mult spațiu pe server pe termen lung, aceasta ajută la viteza de încărcare.

Amânarea imaginilor este un alt lucru pe care îl puteți face pentru a îmbunătăți timpul de încărcare. Aceasta înseamnă că le puteți descărca mai târziu, în timp ce utilizatorul derulează în jos pe pagina web. Va exista un moment scurt când imaginile nu vor fi vizibile, dar în cele din urmă vor apărea, una după alta.

Acest lucru ajută browserele să se concentreze pe partea importantă, cea pe care utilizatorii o vizualizează în acel moment.

Există o multitudine de pluginuri care vă pot ajuta. Cu toate acestea, mulți au buguri sau amânează doar imagini în anumite situații, de exemplu dacă sunt create de WordPress sau WooCommerce, dar nu atunci când sunt create sau inserate de pluginuri mai puțin populare.

Există cu siguranță pluginuri pentru alte CMS, cum ar fi Joomla sau Magento. Efectuați doar o căutare Google pentru ele. Dacă nu sunteți pe un CMS popular, cum ar fi WordPress, amânarea imaginilor se poate face cu jQuery, dar cel mai sigur veți avea nevoie de un dezvoltator, dacă nu sunteți singur.

Următoarele formate de imagine gen sunt recomandate de Google. Sunt foarte utile, mai ales când încărcați un site web de pe un dispozitiv mobil. Cu toate acestea, există un motiv pentru care nu multe persoane le folosesc încă.

Structura HTML & CSS

Structura HTML a paginii tale web dictează modul în care se încarcă. Navigatoarele citesc o pagină de sus în jos și încarcă elementele la fel. Acest lucru înseamnă că, dacă doriți să încărcați mai întâi ceva, trebuie să îl puneți mai sus pe pagina dvs.

În general, problemele nu sunt cu HTML, ci cu CSS. Dacă vă scrieți CSS în mod haotic, va rezulta un timp de încărcare mai lent și o experiență proastă a utilizatorului.

Să luăm un exemplu. Majoritatea site-urilor web, dacă nu toate, urmează această structură HTML: head> body> footer.

Dacă fișierul meu CSS stilează mai întâi subsolul, subsolul va primi stilul, deși este înainte de pliere. Între timp, antetul și corpul ar putea rămâne simplu.

Este, de asemenea, o idee bună să adăugați stilul mobil mai întâi, deoarece dispozitivele mobile sunt cele mai lente. Este posibil să aveți nevoie de cel puțin o pregătire CSS de bază pentru a vă face ideea acestei ierarhii și pentru a putea identifica singur problemele cu codul.

https://uthink1.com/wp-content/uploads/2020/04/google-pagespeed-insights.jpg

Același lucru este valabil și cu JavaScript-ul de redare. Scrieți scripturi amânate care nu sunt vitale. Adăugați-le în subsol, astfel încât să fie încărcate ultima dată.

Cu toate acestea, dacă aveți scripturi importante, cum ar fi Analytics, care ar trebui să fie difuzate cât mai curând posibil, atunci păstrați-le în antet și asigurați-vă că se declanșează și funcționează corect, chiar dacă acest lucru ar putea duce la un scor PageSpeed mai mic.

Comprimare pentru miniere și script

Minimizarea este un proces de micșorare a unui fișier prin eliminarea informațiilor inutile din acesta.

De exemplu, atunci când scrii JavaScript și CSS, majoritatea, dacă nu toți codificatorii, doresc să utilizeze spații pentru a menține codul lor curat și ușor de citit. Cu toate acestea, acele spații suplimentare se adaugă, mai ales dacă aveți o bucată lungă de cod.

Compresia este procesul de micșorare a fișierelor prin înlocuirea secvențelor recurente de informații cu o singură referință la acea anumită secvență.

Deci, de exemplu, dacă am următorul cod: 123 4 123 123 123 4 123 123, aș putea înlocui 123 cu un 1 și aș putea obține o versiune comprimată ca aceasta: 1 4 1 1 1 4 1 1. Desigur, este mult mai complex decât ceea ce am prezentat.

Acest lucru se întâmplă în general pe partea serverului, iar cea mai frecventă se numește compresie Gzip. Serverul trimite o versiune comprimată. După ce browserul primește fișierul comprimat, acesta îl decomprimă inversând procesul, pentru a citi conținutul său real.

Acest lucru funcționează cam ca WinRAR; probabil că o știm cu toții, pentru că o folosim gratuit pentru totdeauna!

Dacă sunteți la un CMS popular, veți găsi cu siguranță un plugin atât pentru compresiune cât și pentru micșorare. De exemplu, pluginul W3 Total Cache face o mulțime de lucruri, inclusiv ambele, dacă îl configurați corect.

Tema ușoară și plugin-uri

Cu cât îți încarci site-ul cu plugin-uri, cu atât devine mai greu și mai lent.

Tema unui site web este cel mai mare „plugin” pe care site-ul îl are. Majoritatea temelor de aici vin cu construitori de terțe părți și biblioteci uriașe de plugin-uri care fac ca site-ul să funcționeze mai încet.

De exemplu, plugin-urile de glisiere adaugă, în general, codul JS al glisorului la toate paginile, deși probabil va fi folosit doar pe pagina de pornire sau pe o pagină de destinație. Acesta este un cod greu care trebuie încărcat pe fiecare pagină! Nu mai zic că nimeni nu le place și scad rata de conversie.

https://www.evinex.com/wp-content/uploads/2017/06/Evinex-Blog-How-Google-PageSpeed-Insights-Works-and-How-to-Improve.gif

Așadar, când căutați o temă, încercați să găsiți una fără prea multe animații, glisoare, funcții și așa mai departe. Dacă te uiți la site-urile mari, vei vedea că, în general, sunt destul de simple.

O temă bună pe care o recomand este GeneratePress. Este ușor și se va încărca foarte repede. Puteți activa sau dezactiva elemente pentru a vă menține site-ul cât mai curat posibil.

Combinându-l cu un plugin de optimizare, cum ar fi WP Rocket (plătit) sau o combinație de plugin-uri gratuite, cum ar fi Autoptimize + Fastest Cache, va face aprinderea rapidă! De asemenea, puteți utiliza W3 Total Cache, un plugin care face destul de bine toate cele enumerate mai sus.

Când instalați pluginuri noi, gândiți-vă cât de importante sunt pentru site-ul dvs. web. După ce le instalați, testați scorul și viteza de încărcare. Pluginul face ca site-ul dvs. să funcționeze mai lent? Dacă da, este esențial să păstrați pluginul? Poate căutați o alternativă mai bună sau o eliminați complet.

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+
Deschide chat
Discuta cu noi
Salut,
Cum te putem ajuta?