Cum indexam rapid site-ul in Google - STAR MARKETING TIMISOARA 🔥
SEO & Marketing

Cum indexam rapid site-ul in Google

Daca pagina ta nu este indexata in libraria Google sunt 0% sanse ca tu sa obtii trafic organic.

In mare indexarea unui site este un proces care este compus din 2 pasi majori printre care gasim:

Crawling si indexare.

Acest articol se focuseaza pe explicarea procesului de indexare si crawling a site-ului tau si sa intelegi cum il poti indexa mai bine in rezultatele de cautare Google.

Idexarea unui site web poate sa para un task greu de executat daca nu stii de unde sa incepi. Poti sa incepi prin a scrie un content de calitate ridicata, sa optimizezi meta-tagurile, sa urci imagini bine optimizate pe site? Corect? Asa este doar ca trebuie sa te asiguri ca site-ul tau web va fi bine indexat si usor de accesat de catre motoarele de cautare.

Dar cum poti sa iti indexazi mai bine site-ul in rezultatele de cautare Google si mai rapid? Indexarea unui site in Google este un proces eficient dar nu este perfect si trebuie sa depui putin efort pentru ca site-ul tau sa fie luat in considerare de catre Google.

Considerand faptul ca este imposibil sa iti atingi obiectivele de marketing pentru toate paginile de pe site, indexarea site-ului tau nu trebuie sa fie lasata de izbeliste si la noroc.

indexarea unui site in google

Din fericire sunt cateva tehnici in acest articol pe care le poti utiliza pentru a indexa mai rapid site-ul tau in rezultatele de cautare Google.

Dar inainte haide sa vedem in ce consta indexarea unui site web in rezultatele de cautare Google.

CE ESTE INDEXAREA UNUI SITE WEB?

Este important sa stim ca acest proces este structurarea in libraria de site-uri a site-ului tau din punctul de vedere a Google. Un index web este o baza de date cu informatii despre toate site-urile din lume.

Motoarele de cautare folosesc aceste baze de date pentru a structura toate site-urile si informatiile aferente. Deci cand utilizezi un motor de cautare precum Google sau Bing, tu nu cauti tot ce exista pe net.

Tu cauti in aceste indexuri informatiile de care ai nevoie. Astfel botii sau spiderii vor accesa paginile site-ului tau si le vor indexa pe baza de subiecte, relevanta, autoritate si mult mai multe.

CUM SA VERIFICI CA SITE-UL TAU ESTE BINE INDEXAT DE CATRE GOOGLE

Primul pas este sa intelegi care este rata de indexare a site-ului tau.

Rata de indexare = # numar de pagini din indexul Google / # numarul de pagini de pe site.

Poti sa verifici cate pagini de pe site-ul tau sunt indexate in rezultatele de cautare Google – daca vei merge in Search Console si vei cauta Index Coverage Status Report.

indexare site google
indexare site google

Daca vei gasi erori in paginile indexate sau neindexate acestea vin din mai multe motive precum:

 • sitemap-ul are url-uri ne-indexabile – pagini care au atributul de noindex, blocate de catre robots.txt, necesita login
 • site-ul tau are multe pagini cu content slab sau duplicat care nu este pe placul Google
 • site-ul tau nu are destula autoritate pentru a indexa toate paginile

Poti sa vezi mai multe detalii despre starea indexarii in Search Console unde o sa afli statusul total si in mod avansat.

CUM SA INDEXEZI MAI BINE SITE-UL IN GOOGLE

Poate sa para un cliseu, dar trebuie sa oferi pe site-ul tau o experienta de utilizare pentru a atrage atentia Google-ului si userilor. Daca site-ul tau nu indeplineste cerintele Google cu privire la autoritate, incredere, calitate – atunci el nu va fi bine indexat in libraria Google.

Acestea fiind spuse, poti sa urmezi tacticile de mai jos pentru a creste rata de indexare a site-ului tau.

 1. Foloseste Fetch as Google

Google Search Console are un feature foarte tare prin care adaugi adresa URL a site-ului tau sau a paginilor prin care iti permite sa trimiti spre indexare pagini de pe site-ul tau.

Iata cum poti face asta:

 • login in Search Console
 • mergi la tabul de Crawl Fetch as Google
 • adauga adresa paginii pe care doresti sa o indexezi
 • click pe fetch buton
 • dupa ce Google a gasit adresa paginii, mergi si da click pe Submit to Index

Acest proces de indexare dureaza maxim 48 ore.

 1. Foloseste linkuri interne

Motoarele de cautare incep ca acceseze diverse pagini de pe site-ul tau prin intermediul linkurilor interne, externe.

cum dezvoltam content pentru site

Poti sa te folosesti de autoritatea unor pagini pentru a indexa alte pagini.

Ai grija sa dai link paginilor slab indexate in Google de pe pagini bine indexate dar si care au content de calitate si relevant.

 1. Blocheaza paginile de calitate slaba

In timp ce un continut de calitate este un must have pentru a te clasa bine in rezultatele de cautare Google, este important sa ai si linkuri de calitate ridicata care vin spre site-ul tau web. Astfel prin combinatia de content de calitate si linkuri cu autoritate – site-ul tau se va indexa si clasa mai bine in rezultatele de cautare Google.

Dar este important sa oferi si o experienta de utilizare cat mai buna pe site-ul tau daca este accesat de pe diverse device-uri.

Astfel prea multa pagini de calitate slaba pe site-ul tau va scadea link juice-ul de pe site si autoritatea site-ului tau.

Poti sa blochezi paginile de calitate slaba dar importante in a fi indexate in Google daca vei urma pasii de mai jos:

 • Set noindex – atunci cand paginile de pe site ofera valoare pentru audienta dar nu pentru Google – thankyou page, landing pages.
 • Blocare prin robots.txt
 • redirecturi 301 – cand paginile nu au valoare pentru audienta dar au valoare pentru motoarele de cautare.
optimizare continut site
 1. Include paginile in sitemap

Un sitemap este un ghid sau o harta prin care ajuta motoarele de cautare sa inteleaga mai bine structura paginilor tale si care este importanta lor.

Daca ai un sitemap gigant asta nu iti garanteaza faptul ca vei avea un site bine indexat.

Asigura-te ca ai toate paginile introduse in sitemap iar acesta este indexat in Google prin Search Console.

 1. Indexare pagini in social media

Daca vrei sa grabesti procesul de indexare a site-ului tau poti sa adaugi linkul de pe homepage pe Facebook, Twitter, Pinterest si alte retele de socializare bine indexate de catre Google.

 1. Atrage linkuri de calitate spre site-ul tau web de pe site-uri de calitate

Site-uri precum Quora si Reddit sunt foarte bune pentru a creste numarul de linkuri spre site-ul tau web. Este important sa te folosesti de aceste platforme pentru a creste numarul de linkuri spre site-ul tau.

Recomandam sa utilizezi si Medium dar si Blogger.com pentru a indexa mai bine site-ul tau web.

 1. Verifica viteza de incarcare a site-ului tau web

Este un fapt cunoscut ca site-urile web care se incarca rapid au sanse mari sa fie indexate mai bine de catre robotii Google. Pe langa asta, viteza site-ului web este un factor important de clasare a unui site in rezultatele de cautare Google, mai ales din punctul de vedere a Accelerated Mobile Pages sau AMP.

Deci daca simti ca site-ul tau se incarca mai greu atunci asigura-te ca faci un test de viteza cu Pingdom.

Daca site-ul tau web nu se incarca rapid atunci Google nu il va indexa asa de bine din cauza experientei slabe de utilizare.

Author

flavius

Call Now

Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+