Cum optimizezi campania de Adwords ✔️ -STAR MARKETING

Marketingul digital a evoluat dramatic in ultimii ani iar Google Adwords este una din cele mai bune platforme pentru a atrage clienti pe site care sa cumpere de la tine.

Defapt, prin Adwords poti atrage rapid clienti pe site din motoarele de cautare iar acestia sunt clienti targetati care au sanse mari sa cumpere de la tine.

Sunt multe articole in Romania despre cat de bun este Adwords pentru afacerea ta, tar este important sa stii cum sa optimizezi corect campania de Adwords si cum sa cresti atat rata de click dar si scorul de calitate.

Pentru a duce campania ta la next level poti sa citesti articol si vei afla sfaturi importante despre optimizarea campaniei tale de Adwords.

Se iti optimizezi campania de Adwords nu este ceva ce poti face, ci ceva ce trebuie facut pentru a creste profitul si reduce costurile.

Iata 7 metode de a optimiza corect campania de Google Adwords:

  1. Foloseste potrivirea broad match modifier

Cuvintele cheie sunt piatra de temelie a oricarie campanii Adwords si ele au potential mare in succesul campaniei tale. Alegand si targetand corect cuvintele cheie potrivite care sa fie relevante afacerii tale, poti foarte usor sa ajungi la audienta tinta.

Cand alegi cuvintele cheie pentru campania ta, trebuie sa te pui in locul persoanei care face o cautare si vrea sa gaseasca solutii.

Asta se refera la intentia de cautare – ceea ce au in minte oamenii cand cauta ceva pe Google, ce cuvinte cheie folosesc ei.

Daca ai cuvinte cheie prea generice, aceasta pot declansa aparitia anunturilor tale pentru cautari irelevante iar acest lucru va creste costurile.

Pe de alta parte daca ai cuvinte cheie specifice, ele nu pot sa ajunga la atat de multi clienti.

Astfel, trebuie sa alegi intre cuvinte cheie nu prea specifice dar nici prea generice. Folosind broad match modifiers – vei permite cuvintelor cheie selectate sa fie undeva intre specifice si generice.

Acest tip de potrivite iti ofera control mai mare decat cuvintele broad si cele flexibile.

1.2 Nu uita de cuvintele cheie negative

Cuvintele cheie negative sunt ca o binecuvantare pentru oamenii de marketing pentru ne ajuta sa spunem platformei Adwords dupa ce cuvinte cheie sa nu activeze anuntul.

Astfel vom reduce foarte mult click-urile irelevante care nu aduc rezultate pozitive.

  1. SKAG

Single keyword ad groups sunt o practica excelenta de a optimiza corect anunturile si campania de Adwords pentru ne permit sa avem un control mai mare asupra anunturilor noastre si campaniei.

Astfel vom crea un adgrup separat pentru fiecare cuvant cheie pentru a creste scorul de calitate a anunturilor noastre si pentru a avea un control mai mare.

SKAG ajuta la optimizarea campaniei pentru ca licitam doar pe un cuvant cheie / ad grup si avem sanse mai mari de a creste rata de click.

  1. Aplica extensiile potrivite

Extensiile de anunturi sunt acele bucati de text care sunt menite sa ofere mai multe informatii relevante pentru cei care vad anunturile tale. Ele pot fi sitelinks, telefon, adresa, CTA. Astfel cu ajutorul extensiilor de anunturi poti sa cresti rapid rata de click a anunturilor tale.

Mai mult decat atat, extensiile de anunturi ajuta anunturile tale sa aiba o rata de click mai mare fara costuri in plus.

Aceste extensii de anunturi sunt foarte puternice pentru ca ajuta la cresterea CTR-ul, ratei de click si scaderea costurilor per click.

Avem mai multe tipuri de extensii de anunturi precum – cea de locatie in care se afiseaza adresa, numarul de telefon, harta spre locatia ta.

CALL Extension – acest tip de extensie ajuta afacerea ta sa primeasca mai multe apeluri afisand numarul de telefon.

Sitelink extension – este foarte puternica pentru ca ne permite sa adaugam linkuri spre diverse pagini de pe site – maxim 4.

Concluzie

Daca vrei sa cresti rata de click a anunturilor tale Adwords si sa ai costuri de promovare mai mici, te invit sa aplici cateva din elementele de mai sus si sa iti optimizezi campania de Adwords.

Succes.

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+