Top 10 Tool-uri pentru SEO -👍 STAR MARKETING TIMISOARA 👍

1.Qeryz

Acest tool este un microsurvey tool care te ajuta sa intelegi mai bine vizitatorii de pe site. Este un tool mai mult pentru Conversion Rate Optimization si te ajuta in eforturile de marketing online si sa intelegi mai bine vizitatorii de pe site.

2.Google Analytics

Este unul dintre cele mai utilizate tool-uri pentru marketing online si ofera multe detalii despre userii de pe site, cum se comporta, de unde ajung pe site, samd.

Nu poti face SEO de calitate daca nu intelegi bine Google Analytics si nu il utilizezi frecvent.

Te poti conecta usor la Google Analytocs prin contul de Gmail.

3.Google Keywordplanner

Este tot un tool free de la Google care iti arata date despre cuvintele tale cheie, trafic, competitie si suma licitata. Te ajuta sa gasesti cele mai potrivite cuvinte cheie pentru strategia de SEO.

4.1. Ramanem tot la partea de cuvinte cheie – aici dorim sa mai adaugam ca si tool Ubbersuggest tool 3.0 – care ne arata dupa ce cuvinte sa facem SEO, care este traficul pe acele cuvinte cheie, in plus ne arata competitia si alte cuvinte cheie similare.

4.2. SEMRush este un tool care ne place foarte mult pentru ca ne ofera detalii despre dificultatea cuvintelor cheie, care este volumul de trafic. Iar pe langa aceasta ne arata backlink-urile concurentilor nostri si tipul de content.

  1. Google Search Console – este un tool free de la Google care pentru un specialist SEO este un must have mai ales cand verifica starea site-ului in rezultatele de cautare, indexarea, erori de crawling, surse de trafic, backlinks.
  2. Screaming Frog – este un tool foarte bun pentru SEO care scaneaza si analizeaza site-ul si ne permite sa vedem date despre site, redirect, broken links, coduri messy. Este o aplicatie free pentru desktop care sa poate utiliza usor.
  3. Yoast SEO – este un must have daca ai un site pe WordPress si vrei sa oferi informatii utile pentru site-ul tau si sa il optimizezi mai bine. Arata scorul SEO per articol in functie de densitatea cuvintelor cheie, lungime titlu, content, alt tags, descrieri, internal links, external links si multe altele.
  4. Google Page Speed Insights

Aici poti sa adaugi url-ul site-ului tau, dai click pe analizeaza si acest tool va analiza viteza si experienta de utilizare (UX) a site-ului si ii va atribui un scor. Scopul tau este sa ai un scor verde adica peste 85 atat pentru mobile dar si desktop.

tool-uri seo importante

Daca site-ul tau are un scor pe ros, orange pe ambele device-uri trebuie sa remediezi aceasta problema. Cum? Acest tool iti va arata fixarile necesare de la optimizarea de imagini pana la browser caching. Sub detalii despre viteza site-ului este scorul UX, care are cateva reguli pe care trebuie sa le implementezi.

Mobile Friendly Test

Este un tool free de la Google care iti arata cat de friendly este site-ul tau web in cateva secunde. Pe langa asta, acest tool iti arata cum sa optimizezi in continuare site-ul daca vrei sa il faci responsive si friendly pentru diverse device-uri.

Unele sugestii includ font size lizibile, content si sizing tap.

Keyword Tool

Este o alternativa buna la Google Keyword Planner si iti ofera pana la 750 de sugestii de cuvinte cheie. Cea mai buna parte este ca include si cuvinte cheie long-tail si poti sa targetezi dupa piata si platforma.

Pe langa asta, poti sa filtrezi cuvintele cheie negative. Vei putea cu varianta premium sa gasesti volumul de cautare, CPC samd.

Open Site Explorer

Este un tool creat de MOZ si se focuseaza pe analiza linkurilor. Ofera o imagine de ansamblu asupra backlinkurilor si profilului si include metrici importante precum domain authority, page authority, established links. Vei putea vedea sursa si tipul linkurilor.

Schema creator

Schemas ofera useriilor o experienta de utilizare placuta unde sunt prezentate date specifice despre o companie si un site in rezultatele de cautare. Cu acest tool poti sa customizezi cu sa arate rezultate de cautare incluzand recenzii, ore de functionare, events, etc. ce vor aparea in rezultatele de cautare Google.

XML sitemap generator

Este recomandat sa ai un sitemap XML pe site pentru ca acesta sa fie usor de indexat in Google. Acest tool iti permite sa creezi sitemap de varianta XML si HTML. Trebuie doar sa adaugi adresa site-ului tau iar acest tool iti va genera un sitemap.

Robots TXT generator

La fel ca tool-ul de mai sus, acesta iti permite sa dezvolti fisiere de tip robots text pe care sa le urci pe site.

SEOQuake

Este un toolbox popular de SEO care este mai mult o extensie de browser care iti arata in mare scorul de SEO a unui site direct din Toolbar-ul browserului. Poate sa iti arate numarul de pagini indexate, domain age social shares si external link.

SEO site checkup

Pe langa scorul general de SEO, acest tool iti arata informatii despre cum sa remediezi aceste probleme precum UX, viteza si securitate.

Pur si simplu adaugi site-ul analizat si acest tool iti arata cum sa il optimizezi.

Tool-uri platite pentru SEO

  1. Ahrefs este cel mai bun si cel mai utilizat tool de SEO pentru a analiza backlinkurile concurentiilor nostri. Ne arata atat de multe date utile despre strategia de backlinks a concurentilor nostri incat este un must have.
  2. BuzzSumo este cel mai bun tool de content marketing online si ne ofera atat de multe features pentru a dezvolta content de calitate si cautat de catre piata noastra tinta.
  3. Majestic SEO este un Tool popular de analiza a linkurilor noastre si ne ajuta sa vedem si linkurile concurentilor usor.

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+