Cum sa evitam supra-optimizarea unui site - STAR MARKETING TIMISOARA
SEO

Cum sa evitam supra-optimizarea unui site

Poate nu te astepti ca tu sa iti supraoptimizezi o pagina sau un site, dar prea mult SEO poate sa aiba un impact negativ asupra site-ului tau. Supraoptimizarea include in mare imbunatatirile prea multe in timp scurt, care duc la ridicarea unor intrebari din partea Google.

Google este destul de avansat ca sa isi dea seama cand un site este prea optimizat dintr-o data. De aceea trebuie sa pastrezi flow-ul procesului de SEO cat mai natural.

Iata 6 semne care arata ca iti supra-optimizezi site-ul web

1. Cuvinte cheie irelevante

Nu trebuie niciodata sa incerci sa clasezi site-ul pentru cuvinte cheie irelevanta. Chiar daca subiectul este foarte cautat, nu va ajuta sa cresterea conversilor.

Google ia in considerea subiectul pe care se axeaza un site. De aceea prea multe cuvinte cheie irelevante vor afecta negativ site-ul tau.

2. Tipurile de link

Sunt sute de tipuri de link-uri pe care le poti atrage pe site. Din pacate, multi oameni de SEO se focuseaza pe anumite tipuri de link-uri care va duce un profil de link ne-natural.

Vrei ca site-ul tau sa arate cat mai natural, astfel trebuie sa atragi anumite tipuri de links. Poti combina link-uri sociale, cu cele text, video, audio, imagini.

3. Non-branded url

Unii proprietari de site-uri web aleg sa supra optimizeze url-urile in loc sa dezvolte un nume de brand.

Astfel nu trebuie sa dezvolti url-uril doar cu cuvinte cheie, incearca sa adaugi si brandul tau.

web-design-timisoara
4. Rich-keyword anchors pentru link-uri interne

Link-urile interne sunt foarte bune, dar cand acest internal linking se bazeaza prea mult pe cuvinte cheie atunci nu este bine. Ancorele care utilizeaza acelasi url au un impact negativ in ochii Google.

Poti schimba din cand in cand ancorele url-urilor pentru a diversifica procesul de SEO.

5. Link-uri catre pagini de top

Un profil de link-uri are link-uri catre pagini mai “deep” dar si catre homepage. O ratie buna este de 50% catre pagini deep. Supra optimizarea se intampla atunci cand webmasterii dezvolta link-uri prea multe catre homepage dar si catre pagini de top.

6. Prea multe backlinks

Cand dezvolti backlinks prea rapid, Google va ridica niste semne de intrebare. Astfel trebuie sa ai un proces de link-building cat mai natural.

Afla si in cat timp se vad rezultatele SEO citind articolul de pe blog.

Vrei sa stii cat costa o campanie de SEO in Romania? Citeste articolul alaturat.

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+