In cat timp se vad rezultatele SEO - STAR MARKETING TIMISOARA
Ecommerce SEO

In cat timp se vad rezultatele SEO

servicii-optimizare-seo-timisoara

O intrebare care apare des in mintea oamenilor care au site-uri web este cat timp dureaza pana cand site-ul meu ajunge pe prima pagina in Google?

Nu este vreo formula care sa spuna exact acest lucru si nici nu am vazut pana acum experti SEO care sa garanteze ca site-ul X va ajunge in prima pagina a rezultatelor de cautare Google.

Potrivit mai multor studii, daca ai un site nou va trebui sa astepti intre 4-6 luni pana Google va ajunge sa iti indexeze site-ul web, iar trebuie sa mai astepti cel putin 6 luni pana cand Google sa ia in considerare site-ul tau pentru prima pagina a rezultatelor de cautare.

Pentru a evita orice fel de confuzie – estimarile de mai sus depind de mai multi factori precum concurenta ta, cuvinte cheie dupa care faci SEO, resurse, buget valabil.

Pentru a fi sigur ca site-ul tau prinde prima pagina in Google estimarile arata ca trebuie sa faci SEO de calitate timp de un an de zile.

Google are peste 250 de factori de clasare dupa care se orienteaza cand vine vorba de analiza si clasarea unui site in motoarele de cautare.

Printre cei mai importanti factori de clasare gasim:

Continutul site-ului si a paginilor pe care faci SEO – este important sa ai content original pe site, care sa acopere un subiect intreg, sa aiba cuvantul cheie principal + minim 3 cuvinte cheie semantice(similare).

Este important sa stii ca studiile efectuate de Backlinko au aratat ca site-urile ce apar in prima pagina Google au un content de minim 1000 cuvinte.

Asta inseamna ca si tu trebuie sa ai un content cel putin la fel de dens si calitativ ca si a concurentilor mai bine clasati.

2. Backlinkurile

Al doilea factor de clasare sunt backlinkurile care arata cat de autoritativ este site-ul tau in ochii altor site-uri.

Este important sa analizezi cu atentie profilul de backlinks a concurentilor tai si sa vezi de unde atrag ei linkuri si sa incerci sa copiezi acele linkuri spre site-ul tau.

3. Optimizarea pentru RankBrain si experienta de utilizare

Tot contentul de pe site fie ca este text, imagini, video etc trebuie sa fie scris pentru oameni si sa ofere o experienta de utilizare placuta. Pe langa aceasta asigura-te ca ai o viteza de incarcare rapida a site-ului tau.

servicii-marketing-timisoara
Nu uita sa analizezi si care este concurenta ta pe cuvintele cheie dupa care faci SEO – vezi care sunt concurentii tai, ce content au ei pe site, cum impart contentul si ce backlinks au ei. Doar asa poti face o estimare cat mai corecta a timpului necesar pentru a-ti da seama in cat timp vei putea sa apara site-ul tau in rezultatele de cautare Google.

Mai conteaza foarte mult si cat este de vechi domeniul tau – un site care o vechime de cativa ani va avea autoritate si beneficiaza de mai multa incredere din partea Google – deci are sanse mai mari sa se claseze mai bine in rezultatele de cautare.

Asta nu inseamna ca un site nou nu poate sa se claseze bine – doar ca are nevoie de mai mult timp.

Pe langa asta, trebuie sa ai mult text pe paginile pe care faci SEO + imagini si video care sa sustina acel text. Nu uita sa optimizezi si title tag-urile de pe paginile pe care faci SEO, sa adaugi cuvantul cheie in title tag, in URL, in meta descriere.

Meta descrierea + titlul + url si datele structurate trebuie sa fie optimizate atat pentru robotii Google dar si pentru oameni pentru a atrage clickuri si sa aiba CTR mare.

Este de altfel important sa ai o arhitectura buna de informatii pe site prin care userii sa descopere rapid si usor alte pagini care ar putea fi utile pentru ei.

servicii-seo-timisoara
CONCLUZIE ARTICOL SEO

De multe ori oamenii nu au rabdare cand este vorba de SEO, de aceea este foarte important sa ai putina rabdare, sa fi consistent cu eforturile de SEO, sa creezi content de calitate+sa atragi backlink puternice pe site si sa optimizezi On Page, Off Page si Tehnic site-ul tau web.

Afla cum sa analizezi competitia ta din punct de vedere SEO.

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+
Deschide chat
Discuta cu noi
Salut,
Cum te putem ajuta?