Ce este Autoritatea Domeniului si cum influenteaza site-ul - STAR MARKETING TIMISOARA
SEO

Ce este Autoritatea Domeniului si cum influenteaza site-ul

Sunt sute de factori de care Google tine cont cand vine vorba de clasarea unui site in rezultatele de cautare.

Un factor important care este luat in considerare de Google de – AUTORITATEA DOMENIULUI.

Domain authority este o metrica dezvoltata de Moz – cu cat mai mare este acest scor cu atat mai multe sanse ai pentru ca site-ul tau sa se claseze mai bine in rezultatele de cautare Google si sa atraga trafic de calitate.

Autoritatea domeniului tau este o metrica prin care sa masori eforturile de SEO in comparatie cu site-urile concurentei.

DOMAIN VS PAGE AUTHORITY

Inainte de a vedea ce putem face pentru a creste autoritatea domeniului trebuie sa vedem care este diferenta dintre DA si PA.

Page Authority este o metrica similare dar nu masoara puterea unui site intreg ci a unei pagini intregi.

CUM CALCULAM DOMAIN AUTHORITY

Este o scala de la 1 la 100 ( 1 fiind cea mai mica, 100 cea mai mare) prin care algoritmul MOZ calculeaza autoritatea unui domeniu.

Este o scala algoritmica prin care ne masuram puterea site-ului.

Moz foloseste peste 40 de factori pentru a determina autoritatea unui domeniu.

firma web design timisoara

– Domenii care dau link spre site-ul nostru – este numarul unic de backlinks de la diverse site-uri web. Deci daca avem doar 20 de linkuri de pe 2 site-uri avem doar 2 root domain care ne dau link. Este mai important sa avem putine linkuri de pe site-uri mai multe, decat multe linkuri de pe 2-5 site-uri.

– MozRank – este o metrica importanta prin care Moz calculeaza puterea unui site prin link externe. Ia in considerare nu doar numarul de linkuri care vin spre site, dar si calitatea lor.

Calitatea va bate mult cantitatea, ceea ce inseamna ca un link de pe un site cu DA > 40 este mai bun decat 10 de pe site-uri cu DA ~ 15.

– MozTrust – este la fel ca MozRank doar ca este o metrica prin care se determina calitatea linkurilor spre site.

– Contentul de calitate – este un factor foarte important prin care un site este analizat de Google – deci trebuie sa avem pe site continut de calitate.

– Semnale sociale – Google verifica daca contentul de pe site este de calitate prin semnale sociale.

CUM CALCULEAZA MOZ AUTORITATEA UNEI PAGINI?

Chiar daca puterea unui site este determinata de autoritatea domeniului – este important sa stim si ca autoritatea unei pagini va juca un rol important in strategia de SEO.

Moz foloseste o scala similara cu domain authority pentru a determina scorul de calitate a unei pagini. Acest scor poate fluctua de la luna la luna pentru ca Moz isi optimizeaza constant algoritmul precum o face si Google.

Iata cateva elemente care determina autoritatea unei pagini:

– semnale sociale – Google+, Facebook Share, Tweets, Linkedin Share, Pinterest

– numarul de domenii care dau link spre pagina

– numarul de domenii care dau link cu anchor text partial

– numarul de links spre pagina

servicii-optimizare-seo-timisoara
CUM SA CRESTEM AUTORITATEA UNUI SITE

Acum ca am inteles ce inseamna autoritatea unui domeniu dar si cat de importanta este si factorii care determina scorul de autoritate a unei pagini trebuie sa vedem cum putem creste acest domain authority.

Pasul 1 – alegerea unui nume de domeniu bun

Este important ca numele domeniului sa fie cat mai apropiat de ceea ce se prezinta pe site.

Numele trebuie sa fie scurt, relevant si usor de citit atat de catre oameni dar si de catre robotii Google.

Pasul 2 – optimizarea content-ului on page

Este important sa ne optimizam On Page site-ul pentru a creste autoritatea domeniului. Deci trebuie sa ne asiguram ca avem titluri, imagini, cod, viteza bine optimizate.

servicii webdesign timisoara
Pasul 3 – Content linkuit

Este important sa avem linkuri spre contentul nostru de pe site. De aceea trebuie sa atragem backlinks de calitate de pe site-uri cu autoritate.

Cu cat este mai calitativ contentul de pe site si cu cat mai multe linkuri atrage cu atat mai bine.

Pasul 4 – Imbunatatirea structurii de linkuri interne

Multe site-uri sunt ingrijorate sa atraga cat mai multe linkuri externe dar uita de importanta linkurilor interne. Aceste linkuri interne ajuta vizitatorii si Google sa descopere alte bucati de content de pe site-ul tau si ajuta la cresterea experientei de utilizare.

Pasul 5 – Eliminarea Linkurilor Toxice

Din cand in cand este important sa vezi profilul de linkuri si sa vezi daca ai backlinks care sunt toxice sau rele. Astfel vei putea sa dai unfollow acestor linkuri toxice pentru a nu te trage in jos.

web-design-timisoara
Pasul 6 – Mobile Friendly

De cand cu mobile-index first este important sa ai un site web mobile responsive si friendly pentru ca Google va indexa prima data varianta mobila a unui site apoi varianta desktop.

Asigura-te ca intreg contentul de pe site este usor de vazut de pe telefon sau tableta.

Pasul 7 – Blogging constant

Este important sa dezvolti constant articole pe blogul site-ului tau pentru ca Google sa il descopere dar si oamenii care intra pe site sa vada ca esti interesat de ei si ca le oferi content de valoare.

Pasul 8 – Promovarea contentului pe Social Media

Este important sa ne amintim ca semnalele sociale sunt factori de clasare importanti, de aceea trebuie sa ne promovam contentul pe social media pentru a da semnale pozitive Google-ului.

CONCLUZIA ACESTUI ARTICOL

Autoritatea domeniului unui site web este importanta pentru ca ne da sansa sa vedem performanta generala a site-ului nostru dar si sa ne comparam site-ul cu cele ale concurentilor nostri.

Daca putem sa vedem ce scor de autoritate are site-ul nostru si sa optimizam elementele de pe site si din afara site-ului cu siguranta acesta va primi un scor de autoritate mai mare si va prinde o pozitie mai buna in rezultatele de cautare Google.

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+