Cum sa cresti impactul postarilor pe Facebook - STAR MARKETING TIMISOARA
Social Media

Cum sa cresti impactul postarilor pe Facebook

Cum sa cresti impactul postarilor pe Facebook cu pana la 40%

 

In aceasta postare vei afla cum poti creste impactul postarilor de pe Facebook cu pana la 40% fara sa schimbi frecventa postarilor si tipul lor. Inainte insa de a incepe sa intram in tehnici, trebuie sa iti spun ca aceste tehnici pot fi utilizate pentru orice tip de afacere.

[emaillocker]

Ce este Facebook Reach?

promovare facebook timisoara
promovare facebook timisoara

Este numarul de persoane care vad postarea ta. Simple as that. Pentru a putea sa vinzi mai mult pe Facebook si sa atragi mai multi clienti tu trebuie sa ai postari cu impact mare. In 2016 reach-ul pe Facebook a fost de aproximativ 3.8%. Deci din 10.000 de fani ai paginii tale doar maxim 4% vor vedea postarea ta.

Pentru majoritatea paginilor, in jur de 95% nu vor vedea postarile tale.

Evident multa lume apeleaza la Facebook Ads pentru a creste reach-ul pe Facebook.

De ce postarile tale au un impact atat de mic?

1. Prea mult continut este postat in acea perioada si este imposibil de afisat tot.

2. Facebook vrea sa arate cele mai relevente posturi pentru useri.
Algoritmul Facebook de clasare a postarilor

Ca si Google si Algoritmul de clasare a site-urilor in motoarele de cautare, Facebook are de asemenea un algoritm de clasare a postarilor. Evident acest algoritm este secret dar sunt cateva elemente de care specialistii in Facebook stiu.

Tipul continutului – este evident ca un post care include un video se va clasa mai bine in Newsfeed si in Wall. Pe langa aceasta posturile care contin imagini se vor clasa mai bine decat posturile care contin doar text.

Probabilitatea de interactiune – Facebook vrea sa livreze cele mai bune rezultate pentru useri. De aceea el se uita in tot istoricul tau de postari si calculeaza sansele ca urmatoarele postari sa provoace interactiuni precum like-uri, share,comm, clicks.

Timpul – este imporant sa stii cand sunt activi userii targetati. Posteaza doar in perioadele zilei cand userii au sanse mari sa fie online.
CUM SA CRESTI REACH-UL ORGANIC

cum sa cresti impactul postarilor

1. Asigura-te ca ai destui fani pe Business Page

Daca vrei sa iti cresti reach-ul trebuie sa ai un numar mare de fani a paginii de Business. Astfel cu cat numarul de fani este mai mare cu atat mai multe sanse ai ca oamenii sa vada postarile tale.

2. Boost Post

Este important sa stii cine este clientul potential, audienta tinta. Prin Boost Post tu targetezi exact cine vede continutul de pe pagina.

Iata de ce:

Postul tau va genera mai multe like-uri – userii sunt deja fani ai paginii tale si au sanse mai mari de a da click, like, share, comm.

Algoritmul Facebook primeste semnale pozitive – Promovand postul tau catre prieteni si fani si interactionand cu ei, iti cresti rata de engagement.

Facebook va observa ca ai posturi care atrag interesul oamenilor si iti va da un “boost” pentru reach-ul organic

Analizeaza profilul fanilor paginii – Du-te in Facebook insights, selecteaza Reach si compara reach-ul pentru diferite posturi. Pune mare accent pe viitor pe postarile si tipul lor care in trecut au adus rezultate.
7 METODE DE A CRESTE REACH-UL ORGANIC

 

facebook marketing Timisoara

Dupa cum am mentionat mai sus, pentru ca orice tehnica de crestere a reach-ului sa functioneze trebuie sa postezi continut de calitate care sa fie util pentru audienta ta tinta.

1. Publica un continut relevant

Dezvolta postari care sa fie utile si relevante pentru publicul tau tinta acum si peste 3 luni sau un an.

Poti posta studii de caz, infografice, tutoriale samd.

2. Alege perioadele potrivite ale zilei

Dupa ce ai analizat cand este audienta tinta cel mai activ in timpul zilei trebuie sa iti programezi postarile sa apara in acele intervale orare.

3. Mai putine postari – mai multa calitate

Nu posta de 5-10 ori pe zi ci redu numarul de postari la 2-3. Este important sa iti respecti audienta tinta si sa nu postezi doar de dragul de a posta.

Un studiu efectuat de sotrender arata ca Facebook Business Page care posteaza de mai mult de 2-3 ori / zi au simtit o decadere a reach-ului organic.

4. Profita de profilul personal

Dupa cum am mentionat mai sus, alti factori poti contribuii la crestestea reach-ului organic.

Este normal sa distribui pe profilul personal postari utile de pe pagina de Business.

5. Puterea hashtag-urilor

Hashtag-urile sunt benefice pentru a creste reach-ul unui post pentru ca atunci cand oamenii vor cauta in bara de search anumite cuvinte cheie, daca tu ai in descrierea postului tau acele cuvinte cheie in hashtag vei aparea mai sus in rezultatele de cautare.

6. Profita de puterea audientei si targetarii

Alege exact cine va vedea postul tau prin targetarea exacta a publicului tinta.

7. Promoveaza postarile tale pe alte retele de socializare

Nu te baza doar pe Facebook pentru a creste expunerea postarilor. Foloseste email-ul pentru a creste reach-ul postarilor, folosete Twitter, Linkedin, Instagram si alte retele de socializare care post creste reach-ul postarilor.

[/emaillocker]

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+