Ghid Google Search Console - STAR MARKETING TIMISOARA

Imbunatateste performanta site-ului tau web folosind Google Search Console

Daca nu stii cum poti utiliza in mod corect Google Search Console, atunci acest ghid este potrivit pentru tine.

In acest articol vei afla mai multe detalii despre cum poti utiliza Search Console pentru a imbunatatii performanta site-ului tau.

CUM TE POATE AJUTA SEARCH CONSOLE SA AI UN SITE PERFORMANT

Daca nu ai un cont de search console atunci intra pe https://www.google.com/webmasters/tools/home si da click pe Adauga Site. Apoi verifica site-ul tau prin diverse metode. Daca ai un sitemap adauga acest fisier in Search Console aici =>https://www.google.com/webmasters/tools/sitemap-list

ghid-utilizare-search

Dupa aprox 72 ore vei vedea cum Search Console trimite date despre site-ul tau. Iata cateva arii pe care sa pui accent in Search Console pentru a imbunatatii performanta site-ului tau.

Mesaje de la Google

Google iti trimite o varietate de mesaje care sa iti arate ce probleme are site-ul tau web. Aceste mesaje pot alerta problemele cu site-ul tau sau iti dau sfaturi despre imbunatatirea performantei site-ului. Iata cateva mesaje pe care le poti primii de la Search Console:

Erori – Google descopera paginile 404 de pe site-ul tau. Trebuie sa rezolvi aceste erori daca vrei sa oferi o experienta de utilizare buna a site-ului tau.

Erori mobile – Google te alerteaza in legatura cu erorile pentru mobile users. Fiecare pagina de pe site trebuie sa fie mobile friendly.

Googlebot erori – Google te alerteaza cand robotii sai nu pot accesa site-ul tau web.

Malware- Google detecteaza erorile de tip malware din codul sursa a site-ului tau web.
Cum sa imbunatatesti performanta site-ului tau.

In Search Appearance din Search Console vei gasi mai multe resurse care sa te ajute sa iti imbunatatesti performanta site-ului tau in rezultatele de cautare.

 

Iata mai jos 2 exemple concrete:

ghid utilizare search console
Rich Snippets

Google suporta crearea de rich snippets pentru pagini – reviews, oameni, produse, afaceri, organizatii, retete. Pentru a imbunatatii performanta site-ului tau este recomandat ca fiecare pagina sa aiba un rich snippet.

Imbunatatiri HTML

 

Daca vrei ca Google sa te ajute sa imbunatatesti performanta site-ului tau poti utiliza HTML Improvements:

search console ghid

Modificare Sitelinks

Din pacate nu poti specifica exact ce pagini vrei sa apara in cautarile organice, dar poti transmite Google-ului ce sitelinks nu vrei sa apara.

=> https://www.google.com/webmasters/tools/sitelinks

Afla mai multe despre traficul tau

Esti gata sa afli mai multe despre cuvintele cheie care iti aduc vizitatori pe site, top pages si link-uri? Google Search Console ofera diverse rapoarte si tool-uri care sa te ajute sa afli mai multe despre site-ul tau.

In sectiunea de Search Queries =>https://www.google.com/webmasters/tools/top-search-queries poti afla ce termeni de cautare iti aduc cel mai mult trafic.
Descopera backlinks catre site-ul tau web

Google Search Console te ajuta sa descoperi ce backlinks atrage site-ul tau prin sectiunea https://www.google.com/webmasters/tools/external-links-domain . Cand dai click pe acest buton vei afla ce link-uri vin catre site-ul tau.

Site-ul tau este mobile friendly?

Poti afla daca Google crede ca site-ul tau este mobile friendly accesand raportul Mobile Usability aici => https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-usability.

Daca ai erori legate de probleme de mobile usability, poti da click pe paginile care cauzeaza aceste probleme apoi sa dai click pe cele 3 puncte pentru a afla detalii despre problema respectiva.

Analizeaza statusul site-ului tau in Google Index

google-webmaster-tools-google-analytics-queries

Daca site-ul tau nu se claseaza bine in rezultatele de cautare Google poti accesa tabul de Index Status =>https://www.google.com/webmasters/tools/index-status si sa analizezi graficul care iti arata cum se prezinta site-ul tau in rezultatele de cautare Google.

Cuvintele cheie din continut

Esti curios sa afli ce cuvinte cheie sunt cel mai des intalnite in continutul de pe site? Acceseaza pagina de rapoarte cuvinte cheie aici = > https://www.google.com/webmasters/tools/keywords

Afla cum Google acceseaza site-ul tau web

google-webmaster-tools-content-keywords

In sectiunea de Crawl din Search Console poti afla cum se prezinta site-ul tau in fata robotilor de cautare Google si ce probleme are site-ul tau legat de accesare.

Fixeaza paginile Not Found si Alte Erori

Cand robotii Google acceseaza site-ul tau web si gasesc erori, aceste erori sunt raportate de Search Console in tabul de Crawl Errors. https://www.google.com/webmasters/tools/crawl-errors

In Search Console poti afla care este activitatea robotilor de cautare Google in ultimele 90 de zile.

Vezi site-ul tau precum Google

Pentru a afla cum Google vede site-ul tau web poti intra pe tabul Fetch as Google => https://www.google.com/webmasters/tools/googlebot-fetch

Testeaza fisierul Robots.txt

Daca vrei sa fi sigur ca Google citeste bine site-ul tau web si il acceseaza corect atunci poti testa fisierul Robots txt. https://www.google.com/webmasters/tools/robots-testing-tool

Spune Google-ului care pagini sunt importante

Nu strica sa anunti Google-ul care pagini de pe site sunt importante. Poti face asta prin submiterea sitemap-ului prin Sitemap List. https://www.google.com/webmasters/tools/sitemap-list
CUM POTI INTEGRA SEARCH CONSOLE CU ANALYTICSgoogle-webmaster-tools-mobile-usability

Acum ca stii cum sa utilizezi Search Console este momentul sa conectezi contul de SC. cu cel de Analytics

Poti face asta printr-un cod de tracking pe care il adaugi in Analytics.

 

Afla si cum sa imbunatatesti viteza de incarcare de pe site-ul tau pentru a oferi o experienta de utilizare cat mai placuta userilor.

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+