Stiai ca peste 90% din oameni incep sa navigheze online prin motoarele de cautare? De aceea promovarea prin Google Adwords este o metoda excelenta de a creste numarul de clienti si traficul de pe site. Astfel pentru a afisa anunturile tale catre publicul potrivit trebuie sa stii ceva despre optiunile de targetare de pe Google Adwords.

web design preturi in timisoara

Prin Adwords poti dezvolta diverse tipuri de anunturi:

Text Ads – poti dezvolta anunturi de tip text
Image Ads – o imagine statica ce va aparea pe diverse site-uri
Rich media – animatii de tip gifs
Video ads – valabile pe Youtube
Mobile Ads – anunturi de diferite forme si marimi pentru mobile.

Astfel sunt 8 formate de anunturi si dimensiuni pentru care trebuie sa dezvolti imagini in Google Display Network.

Tipuri de site-uri

GDN contine sute de site-uri web pe care anunturile tale pot aparea. De obicei se vrea sa se apara pe site-uri similare cu ale tale.

TARGETAREA GRUPURILOR DE ANUNTURI

seo timisoara pretri

Daca adaugi o metoda de targetare intr-un ad group pentru ca aceasta sa fie afisata pentru un tip de public, doar publicul tintit va vedea anunturile tale. Iata cele 3 mecanisme de targetare de care sa ti cont:

Websites – poti alege site-urile pare care sa apara anunturile tale – plasamentul este inclus aici.

Continut – poti definii tipul de continut in care sa apara anunturile tale. Google va lua astfel in considerare tipul de content de pe acele site-uri web.

Oamenii – poti targeta persoane specifice dupa care Adwords sa afiseze anunturile tale. Aici intervine interes targeting si remarketing.

TARGETAREA BAZATA PE PLASAMENT

Este cel mai evident timp de targetare. Alegi site-urile pe care sa apara anunturile tale si poti sa le controlezi. Este o metoda excelenta de targetare.

In majoritatea cazurilor – multe site-uri mici iti vor oferii o performanta placuta.

Targetarea Contextuala

Este un tip de targetare pentru ca utilizeaza cuvintele cheie. Creeaza o lista de cuvinte cheie si Google va analiza site-urile ce contin aceste cuvinte cheie. De fiecare daca cand o pagina care “cara” anunturi Adwords se incarca , Google va analiza continutul de pe pagina.

Cuvintele cheie joaca un rol important in acest tip de targetare.

TARGETARE PE TOPIC

Acest tip de targetare este o scurtatura la targetarea contextuala. Este mult mai clara si concisa, devreme ce tu alegi topicurile acoperite de site-urile targetate.

TARGETARE PE BAZA DE INTERES

optiuni de targetare adwords

Acest tip de targetare iti permite sa targetezi persoanele care au facut anumite actiuni pe site. Poti sa dezvolti campanii foarte bune de Remarketing.

REMARKETING

Fara sa intram in detalii despre acest subiect este important sa intelegi ca prin aceasta targetare poti sa remarketezi oamenii care deja au intrat pe site-ul tau web.

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+
Deschide chat
Discuta cu noi
Salut,
Cum te putem ajuta?