Cum sa cresti engagement-ul pe Facebook - Star Marketing
Facebook

Cum sa cresti engagement-ul pe Facebook

Cum sa cresti engagement-ul pe Facebook

Ai vrea sa sti cum sa cresti engagement-ul pe Facebook? In acest articol vei afla care sunt pasii de urmat pentru a creste reach-ul de pe Facebook si engagementul.

1. Dezvolta un continut care merita share-uit

Daca vrei ca oamenii sa dea share la continutul postat de tine pe Facebook trebuie ca acest continut sa fie usor de share-uit si sa merite sa fie share-uit. Un continut bun de share-uit este in concordanta cu valorile publicului tinta. Continutul tau trebuie sa ii opreasca pe oameni sa dea scrol mai departe. Astfel poti posta continut informativ, educational, funny.

cum sa cresti engagement-ul pe facebook

2. Include un call to action

Cand postezi ceva pe Facebook trebuie sa indemni piata tinta sa dea share, like sau sa faca o actiune anume. Acest call to action trebuie sa fie in concordanta cu ceea ce postezi.

3. Dezvolta diverse tipuri de postari

Exista multe oportunitati prin care sa cresti engagementul pe Facebook. Poti face aceasta prin poze mari, clare, exprimative sau prin video-uri. Astfel tu trebuie sa gasesti mixul potrivit de postari.

4. Alege orele potrivite

psihologia-marketing-ului pe facebook
psihologia-marketing-ului pe facebook

Degeaba postezi continut de calitate, daca acest continut este postat la orele neportivite. Intra pe pagina ta de Facebook si du-te la tabul de Insights, acolo vei vedea cand este publicul tinta online pe Facebook. Cu aceste informatii la indemana poti vedea cand poti posta pe Facebook pentru ca postarea ta sa aiba o vizibilitate ridicata.

5. Hashtags

Poti creste engagementul de pe Facebook daca folosesti hashtag-urile corecte. In functie de domeniul tau de activitate poti gasi cele mai potrivite hashtag-uri pentru postarile tale.

6. Monitorizeaza competitia

Vezi ce postari a altor pagini au impact mare monitorizand competitia. Poti face asta direct de pe Facebook daca intri in tabul de Insights, la tabul de Pagini de Urmarit. Aici poti seta ce pagini sa urmaresti. Poti de asemenea sa utilizezi un Tool numit SumoRank pentru a vedea postarile si impactul concurentei.

cum sa cresti engagement-ul pe facebook

7. Embed postarilor

Daca ai un site/blog care atrage multi vizitatori poti face embed la postarile pe care vrei sa le promovezi. Vei avea sanse mai mari de a creste reach-ul / engagement-ul.

8. Postari video

Alege clipuri video cu produse/servicii pe care sa le postezi pe Facebook. Posteaza direct video-urile pe Facebook pentru a creste reach-ul si engagement-ul.

9. Emoticoane

Fa ca postarile tale de pe Facebook sa iasa in evidenta folosind emoticoane potrivite.

tipuri de postari pe facebook

10. Dezvolta concursuri

Daca vrei sa cresti rapid engagement-ul, reach-ul si numarul de fani a paginii tale de Facebook poti dezvolta concursuri cu premii. Cere publicului tinta sa dea like, share, comm, sa tag-uiasca prieteni. Ofera premii relevante.

11. Postari funny

Nu te focusa doar pe promovarea de produse/servicii, ci arata si partea umana a afacerii tale. Poti dezvolta postari funny care sa fie in concordanta cu valorile pietei tinta.

Vrei sa inveti cum sa dezvolti reclame de succes pe Facebook care sa iti creasca numarul de clienti/vanzarile/brandul?

Ia parte la cursul de Facebook Ads pentru incepatori de la Star University sau la cursul de Facebook Ads one to one in Timisoara.

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+