Optimizare Viteza Site

Crezi ca viteza site-ului tau nu afecteaza vanzarile din online a afacerii tale? Mai gandeste-te inca o data. Stiai ca Amazon pierde pana in 3 milioane de dolari pentru fiecare secunda in plus in care userii astepta sa se deschida o pagina?

Daca vrei sa oferi o experianta de utilizare cat mai placuta vizitatoriilor de pe site-ul tau, optimizarea vitezei site-ului tau este importanta.

optimizare viteza site

De aceea echipa STAR MARKETING ti-a pregatit un ghid de optimizare seo a vitezei site-ului tau in care vei afla exact cum sa obtii o viteza mai buna a site-ului tau.

Cereri HTTP minimiza

Potrivit lui Yahoo, 80% din timpul de încărcare a unei pagini web este petrecut cu descărcarea de diferite piese-părți ale paginii: imagini, foi de stil, scripturi, Flash, etc. O cerere HTTP se face pentru fiecare dintre aceste elemente, cu atât mai mult sunt mai multe componenete pe pagina cu atat mai mare timpul de descarcare.

În acest caz, cel mai rapid mod de a îmbunătăți viteza site-ului este de a simplifica design-ul.
Raționalizeze numărul de elemente de pe pagina ta.
Utilizați CSS în loc de imagini ori de câte ori este posibil.
Se combină mai multe foi de stil într-una singură.
Reduce script-uri și le-a pus în partea de jos a paginii.

Lansați o campanie pentru a reduce numărul de componente de pe fiecare pagină. Daca se face acest lucru, se va reduce numărul de cereri HTTP necesare pentru a face pagina de randare și veți îmbunătăți în mod semnificativ performanțele site-ului.

marketing-timisoara

TINE MINTE! CU CAT AI UN SITE MAI “CURAT” CU ATAT MAI BUNA VITEZA VEI AVEA

2. Specificați un set de caractere

Specificați un set de caractere în antetele HTTP pentru a accelera randarea browser-ului. Acest lucru se face prin adăugarea de o simplă bucată de cod în antet:

<Meta http-echivalent = “Content-Type” content = “text / html; charset = utf-8”>

Notă: Unele funcții de utilizare pentru setul de caractere CMS-uri (cum ar fi WordPress cu <bloginfo php (‘charset’);?>). Vă sugerez că, dacă sunteți sigur cu privire la setul de caractere, sa se scrie în loc de a folosi funcțiile PHP. Aceasta ajută la minimizarea dimensiunii cerere, astfel încât încercați să utilizați HTML în loc de PHP oriunde este posibil.
3. Reduceti codul Html, CSS, Jquery inutil

Înlăturarea comentarii HTML, sectiuni CDATA, elemente goale și spații goale va micșora dimensiunea paginii, reduce latenta de rețea și de a accelera timpul de încărcare.

Aveți posibilitatea să utilizați instrumente online simple, cum ar fi Will Peavy Minifier, iar dacă utilizați WordPress, Autoptimize pot optimiza și comprima codurile și suportă CDN, de asemenea. Apropo, SEOmoz ar putea salva 620B prin comprimarea HTML tau.

web design timisoara

4. Folositi CDN (Content Delivery Network)

Găzduirea fișierelor media de pe o rețea de livrare de conținut este una dintre cele mai bune moduri de a accelera site-ul dvs., și poate de multe ori economisește până la 60%, de lățime de bandă și să înjumătățească numărul de cereri pe site-ul dvs. face.

munca CDN prin găzduirea fișierelor într-o rețea mare de servere din intreaga lume. Atunci când un utilizator accesează site-ul dvs. din Thailanda, acestea sunt descărcarea de fișiere de pe server, care este cel mai aproape de ei. Deoarece lățimea de bandă este răspândit în atât de multe servere diferite, reduce sarcina pe un singur server și protejează, de asemenea, site-urile dvs. de la atacuri DDoS și a unor vârfuri de trafic.

5. Permiteti Browser Caching

Atunci când vizitați un site web, elementele de pe pagina vizitate sunt stocate pe hard disk-ul într-un cache, sau depozitate temporar, astfel încât data viitoare când vizitați site-ul, browser-ul poate încărca pagina fără a fi nevoie să trimită o altă cerere HTTP server-ul.

Prima dată când cineva vine la site-ul dvs., ei trebuie să descărcarce documentul HTML, fișierele, foile de stil javascript și imagini înainte de a putea utiliza pagina. Aceasta ar putea fi la fel de multe ca cele 30 de componente și 2,4 secunde.

40-60% dintre vizitatori zilnic site-ul dvs. vin cu un cache-ul gol, deci este esențial să face pagina dvs. sa se deschida rapid pentru acesti vizitatori pentru prima dată. Dar, de asemenea, trebuie să permită punerea în cache pentru a reduce timp din vizite ulterioare.

Pentru toate resursele cacheable (JS și CSS fișiere, fișiere imagine, fișiere media, PDF-uri, etc.), la un set de Expira minim de o săptămână, și, de preferință până la un an în viitor. Nu-l setat la mai mult de un an în viitor, deoarece care încalcă liniile directoare RFC

6. Optimizare Imagini

Cu imagini, trebuie să se concentreze asupra a trei lucruri: dimensiunea, formatul și atributul src.
Marimea imaginii
imagini oversized dura mai mult timp pentru a încărca, așa că este important să păstrați imaginile cât mai mic posibil. Utiliza instrumente de editare a imaginilor pentru:

Decupați imaginile la dimensiunea corectă. De exemplu, dacă pagina este 570px lat, redimensiona imaginea la acea lățime. Nu trebuie doar să încărcați o imagine de 2000px-lat și setați parametrul lățime (width = “570”). Acest lucru incetineste timpul de încărcare al paginii și creează o experiență de utilizator rău.
Reduce adâncimea de culoare la cel mai scăzut nivel acceptabil.
Elimina comentariile de imagine.

Atribut src
După ce ați luat dimensiunea și formatul de dreapta, asigurați-vă că codul este corect prea. În special, pentru a evita codurile de imagine src goale.
In HTML, codul pentru imagine include acest lucru:
<Img src = “”>

Reducerea redirecționările

În timp ce 301 (redirecționări permanente) sunt de preferat 404 erori (link-uri rupte), ele sunt încă nu este ideal, deoarece încetini timpul necesar pentru browser-ul pentru a ajunge la versiunea corectă a unei pagini.

Screaming Frog este, din nou, un instrument excelent pentru spotting 301 redirecționări. Dacă utilizați un PC, puteți utiliza, de asemenea, Xenu Link Sleuth, care este un instrument excelent pentru a fi indexată de date de pe site-uri web.

Reducere Numar de Plugin-uri de pe site

Prea multe plugin-uri lent site-ul dvs., pot crea probleme de securitate, și de multe ori provoca accidente și alte dificultăți tehnice.
Sfat: Dezactivați și ștergeți orice plugin-uri care nu sunt necesare. Apoi eliminati orice plugin-uri care pot încetini viteza site-ului.
Încercați să dezactivați selectiv plugin-uri, apoi măsurarea performanței serverului. În acest fel se poate identifica orice plugin-uri care afectează viteza site-ului.
Google vă recomandă aceste două acțiuni pentru a vă asigura o redirecționare receptiv nu încetinește site-ul tau:
Utilizați o redirecționare HTTP pentru a trimite utilizatorilor cu agentii utilizator de telefonie mobilă direct la URL-ul echivalent mobil, fără nici un redirecționări intermediare și
Include <link rel = “supleant”> în paginile markup desktop pentru a identifica URL-ul echivalent mobil, astfel încât Googlebot poate să descopere paginile dvs. mobile.

 

Concluzie

Acum ca ati aflat cum sa optimizati viteza de incarcare a site-ului, va invit sa aplicati metodele de mai sus pentru a reduce viteza de incarcare.

Cititi si ghidul de SEO de la Star Marketing.

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+
Deschide chat
Discuta cu noi
Salut,
Cum te putem ajuta?