Cum optimizezi SEO video-urile - STAR MARKETING TIMISOARA
SEO

Cum optimizezi SEO video-urile

Cum optimizezi SEO video-urile

Vrei ca video-urile tale sa apara mai sus in rezultatele de cautare Google pentru a atrage noi clienti in afacerea ta? In acest video vei afla cum sa optimizezi video-urile de pe Youtube.

Tine minte ca video-urile sunt continut usor de urmarit de oameni si ii face pe acestia sa stea mai mult pe site si poti creste rata de engagement cu site-ul tau.

7 elemente de optimizat in video-urile tale

1. Titlul

Cand cautam videouri pe Youtube, ne uitam prima data la titlul video-urilor, nu-i asa? Asta inseamna ca este crucial sa ai titluri optimizate pentru video-urile tale.

Pe langa asta cand cineva cauta ceva pe Youtube si videoul tau apare in rezultatele de cautare avand un titlu persuasiv atunci cu siguranta vei atrage vizualizari.

cum sa optimizezi SEO videourile

 

Foloseste cuvantul cheie in titlu si adauga numele brandului tau pentru o pozitie mai buna in rezultatele de cautare. Nu depasi numarul de 60 caractere.

2. Descrierile

Prium lucru pe care sa il ti minte cand vine vorba de descrierile video-urilor de pe Youtube este faptul ca trebuie sa aiba inclus link catre site, sa fie descriptive si sa aiba cuvantul cheie inclus.

Daca alegi sa ai descrieri lungi trebuie sa ti minte ca numarul maxim de caractere este de 1000. Adauga un CTA – call to action in descrierile tale.

 

3. Tagurile

Youtube recomanda ca fiecare video sa aiba taguri targetate pentru a fi mai usor de gasit. Astfel trebuie sa gasesti o lista de taguri relevante pentru video-urile tale, afacerea ta.

Sa zicem ca ai un video despre “reparatii laptopuri” poti gasi usor foarte multe taguri relevante pentru acest video.

Atentie! Tagurile – descrierile – titlurile trebuie sa fie in concordanta cu video-ul.

4. Categoria

 

Dupa ce ai urcat video-ul tau pe Youtube, ai creat titlul, descrierea si tagurile trebuie sa il introduci intr-o categorie potrivita. Poate pare simplu dar nu este asa. Gandeste-te care categorie este potrivita – intelege ce vrea sa gaseasca persoana ce cauta video-urile tale.

5. Thumbnail este acea imagine pe care o vedem cand facem scrolling pe lista de video-uri. Pe langa titlul videoului, thumbnailul este un semnal important pe care il transmiti persoanei ce cauta video-uri.

Alege un thumbnail de calitate si relevant care sa atraga atentia.

6. Subtitrari

Ca si celelalte elemente de text prezentate mai sus, subtitrarile sunt esentiale pentru o mai buna pozitionare a videourilor tale.

Adauga subtitrari de calitate care sa ajute atat persoanele cat si motoarele de cautare sa gaseasca videourile tale.

7. Carduri

Cand vezi anumite video-uri pe Youtube ai vazut de multe ori in partea dreapta un “I” intr-un cerc care ofera mai multe informatii despre videourile tale.

Foloseste-te de aceste elemente cat mai mult.
Concluzie

Acum ca sti ce elemente sa optimizezi pentru videourile tale de pe Youtube, nu iti ramane decat sa te pui pe treaba!

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+
Deschide chat
Discuta cu noi
Salut,
Cum te putem ajuta?