Ce este Google AMP si cum afecteaza SEO-Star Marketing
Marketing SEO

Ce este Google AMP si cum afecteaza SEO

Cum ajuta AMP campania de SEO

Vrei sa iti optimizezi site-ul pentru device-uri mobile? Ei bine, stiai ca numarul de persoane care acceseaza un site web de pe device-uri mobile a depasit numarul accesarilor de pe desktop?

Optimizarea pentru mobile evolueaza continuu si rapid. In acest articol vei afla ce este AMP, cum influenteaza strategia de SEO si cum ajuta ca site-ul tau sa se claseze mai bine in motoarele de cautare.

1. CE ESTE GOOGLE AMP SI CUM FUNCTIONEAZA

Google AMP este prescurtarea de la Accelerate Mobile Pages. Un proiect dezvoltat de Google si Twitter pentru a face mobile browsing mai rapid.

In mare, este o versiune html a paginii redusa la minimul necesar.

” Multi developeri spun ca o pagina AMP este capabila sa se incarce de pana la 4X mai rapid”.

Practic paginile AMP blocheaza codul Javascript de pe pagina.

AMP este pentru viteza si usurinta de citire.

ce este AMP

2. CUM AJUTA AMP PROCESUL DE SEO

In primele zile, inainte ca AMP sa fie lansat pentru motoarele de cautare, Google a anuntat ca va avea un impact semnificativ pentru procesul de SEO.

Daca ai un site bine optimizat pentru mobile, atunci AMP va afecta in mod pozitiv site-ul tau reducand viteza de rulare si oferind o experienta de utilizare placuta.

Astfel cand incepi procesul de optimizare trebuie sa pui pe primul loc utilizatorii de pe mobile.

Si tinand cont ca versiunea AMP a site-ului pastreaza codul HTML la minim si reduce codul JavaScript, pagina ta va rula mai rapid, ceea ce este de mare importanta pentru userii mobile.

2.1. Viteza site-ului

Aceasta conteaza mult pentru fiecare user in parte. Oamenii abandoneaza site-urile care se incarca greu.

Google a testat si rezultatele nu mint: site-urile care au implementat AMP reduc timpul de incarcare cu pana la 400% ceea ce rezulta la un CTR MARE si implicit mai multe conversii.

Vezi tu, multe site-uri sufera de bounce rate mare. Asta pentru ca oamenii cauta informatii in mod rapid si cand gasesc informatia, o citesc si dau back.

Prin Google AMP incearca sa fixeze aceste probleme prin limitarea pop=upurilor, sign-up forms.

2.2. AMP Carusel, Cache

user experience seo timisoara

Un feature foarte tare de la Google AMP este posibilitatea ca site-ul tau sa fie inclus in caruselul rezultatelor de cautare. Acest carusel include doar paginile AMP si este plasat in topul rezultatelor de cautare.

Scopul AMP-ului este de imbunatatire a experientei de utilizare a site-ului si la imbunatatirea pozitie site-ului in rezultatele de cautare.

3. CUM POTI IMPLEMENTA AMP PE SITE-UL TAU

Ok, Ok Flavius. Am inteles ce este AMP si cat de tare este, dar cum il pot implementa pe site?

Daca utilizezi un CMS precum WordPress, Joomla, Drupal samd – poti instala un plugin care sa introduca acel cod AMP.

3.1. AMP pentru WordPress

Pentr a instala AMP pe WordPress poti intra aici => https://wordpress.org/plugins/accelerated-mobile-pages/ si sa instalezi acest plugin.

Daca ai un site pe Magento poti intra aici => https://store.plumrocket.com/accelerated-mobile-pages-magento-extension.html si sa instalezi pluginul.
CONCLUZIE

Ca oameni de SEO trebuie sa fim mereu la curent cu cele mai noi update-uri de la Google care sa ne ajute sa clasam site-urile pe care lucram in topul rezultatelor de cautare.

Astfel AMP este un feature care ne va ajuta la clasarea mai buna in SERPS.

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+
Deschide chat
Discuta cu noi
Salut,
Cum te putem ajuta?