Principii de web design care vand-Star Marketing

Principii de web design eficace

Un design web bun poate chiar mai mult decât alt tip de design are mai mult informații. Una=ulu dintre cele mai mari instrumente din arsenalul dvs. de a face acest lucru este prioritatea. Atunci când se navigheaza pe un site bun, utilizatorul ar trebui să fie condus în jurul unui obiectiv. Eu numesc aceasta prioritate și este vorba despre cât de mult greutate ofera diferite elemente din design-ul site-ului tau.

Un exemplu simplu de prioritate este că, în cele mai multe site-uri, primul lucru pe care îl vedeți este logo-ul. Acest lucru este de multe ori evident pentru că e mare și la ceea ce a fost demonstrat în studii pentru a fi primul loc oamenii se uita (stânga sus) lui este un lucru bun, deoarece probabil că doriți ca un utilizator să știe imediat ce exprima un site pe care îl vizionează.

optimizare rata conversie

Dar, prioritatea ar trebui să meargă mult mai departe. Ar trebui să direcționeze ochii utilizatorului printr-o secvență de etape. De exemplu, ați putea dori utilizatorul să meargă de la logo-ul / brand la o declarație de poziționare primară, lângă o imagine punchy (pentru a da site-ul de personalitate), apoi la corpul de text principal, cu navigație și o bară laterală luând o poziție secundară în secvența.

Pentru a atinge prioritatea aveți mai multe instrumente la dispozitie:

Poziția – În cazul în care ceva este pe o pagină influențează în mod clar în ce ordine utilizatorul îl vede.
Culoare – Folosind culori îndrăznețe și subtile este un mod simplu de a spune utilizatorului tau unde sa se uite.
Contrast – Fiind diferit face ca lucrurile să iasă în evidență, în același timp fiind aceeași le face secundar.
Dimensiunea – Mare are prioritate față de mic (cu excepția cazului în totul este mare, caz în care s-ar putea să iasă în evidență mică, datorită contrastului)
Elemente de design – în cazul în care există o gigantică săgeată îndreptată spre ceva, ghici catre ce element va fi indreptata atentia userului?

2.SPATIILE

oferte marketing timisoara

Când am început web design-ul site-urilor am vrut să umplu fiecare spațiu disponibil cu chestii iar spațiu gol părea risipitor. De fapt, opusul este adevărat.

Spațierea face lucrurile mai clare. În Web design există trei aspecte ale spațiului pe care ar trebui să fie în considerare:

Spatii dintre randuri, spatii fata de margini, spatii albe.

3. NAVIGARE

Una dintre experiențele cele mai frustrante pe care le poti avea pe un site web este în imposibilitatea de a fi să iti dai seama unde să meargi mai deparde sau în cazul în care vă aflați pe pagina ce trebuie sa faceti mai departe. Mi-ar plăcea să cred că pentru majoritatea designerilor web, navigarea este un concept care au reușit să il stăpânească, dar se pare încă câteva exemple destul de negative acolo. Există două aspecte de navigare pentru a păstra în minte:

Navigare – Unde te duci?
Există câteva reguli de bun-simț să-și amintească aici. Butoane pentru a călători în jurul valorii unui site ar trebui să fie ușor de găsit – spre partea de sus a paginii și ușor de identificat. Acestea ar trebui să arate ca butoane de navigare și să fie bine descrise.

Orientare – Unde ești acum?
Există o mulțime de moduri în care vă puteți orienta un utilizator astfel încât nu există nici o scuză pentru a nu a face o actiune concreta. În site-uri mici, ar putea fi doar o chestiune de poziție mare sau o versiune “în jos” a butonului corespunzător din meniu. Într-un site mai mare, s-ar putea face uz de trasee de navigare, sub-rubrici și o hartă a site-ului pentru cei cu adevărat pierduți.

4. Proiectarea arhitecturii/schitei

marketing-timisoara

Viața a devenit mult mai ușoara deoarece designerii web au facut tranzitia de la machete CSS, dar chiar și acum este important să se gândească la modul în care aveți de gând să se construiască un site când sunteți încă în Photoshop. Luați în considerare lucruri cum ar fi:

Poate fi de fapt făcut?
Este posibil să fi ales un font uimitor pentru copia body-ul, dar este de fapt un font standard de HTML? S-ar putea avea un design care arata frumos, dar este 1100px larg și va avea ca rezultat un scroller orizontal pentru majoritatea utilizatorilor. Este important să se știe ce se poate și nu se poate face, motiv pentru care cred că toți designerii web ar trebui să construiască, de asemenea, site-uri, cel puțin navigabile.

Ce se întâmplă când un ecran se redimensionează?
Ai nevoie de repetarea fundaluri? Cum vor funcționa? Este designul centrat sau aliniat la stânga?
Faci ceva ce este dificil punct de vedere tehnic?
Chiar si cu pozitionarea CSS, unele lucruri cum ar fi alinierea pe verticală sunt încă un pic dureroase și uneori cel mai bine este sa fie evitate.

5. Tipografie

servicii web design timisoara

Acest text este cel mai comun element de proiectare, deci nu este surprinzător faptul că o mulțime de web design-eri sunt interesati de acest lucru. Este important să se ia în considerare lucruri cum ar fi:

Opțiunile de fonturi – tipuri diferite de fonturi spun lucruri diferite despre un design. Unele au un aspect modern, unele un look retro. Asigurați-vă că utilizați instrumentul potrivit pentru design-ul vostru.

Dimensiuni Font- era nu demult o moda in care toate site-urile aveau un font mic greu de citit. . Din fericire, in aceste zile oamenii au început să înțeleagă că textul este menit să fie citit, nu doar sa fie acolo pe site. Asigurați-vă că dimensiunile text sunt consistente, suficient de mare pentru a fi citit, și proporționate, astfel încât pozițiile și subrubricile să iasă în evidență în mod corespunzător.

Spațiere – Așa cum sa discutat mai sus, distanța dintre rânduri și departe de alte obiecte este importanta să se ia în considerare. Ar trebui, de asemenea, sa se ia in considerare distanța dintre litere, deși pe Web este mai puțin importantă, deoarece nu aveți atât de mult control.

Line Lungimea – Nu există nici o regulă greu și rapid, dar, în general, liniile de text nu ar trebui să fie prea mult timp. Cu cât acestea sunt, acestea sunt mai greu de citit. coloane mici de muncă de text mult mai bine (gândiți-vă modul în care un ziar stabilește în text).

6. Usability

social media marketing
social media marketing

Web design-ul nu este doar despre imagini si atat. Aveti nevoie de multe informatii si interactiune pentru a fi efectuate pe un site web, este important ca tu, web design-erul sa asigure totul. Asta înseamnă că a face design-ul site-ul Web utilizabil.
Aderând la standarde

Există anumite lucruri pe care oamenii se așteaptă, și daca nu le oferi provoaca confuzie. De exemplu, dacă textul are o subliniere, vă așteptați să fie o legătură. În caz contrar, nu este a face o bună practică gradul de utilizare. Sigur, puteți rupe unele convenții, dar de cele mai multe site-ul Web ar trebui să facă exact ceea ce oamenii se așteaptă ca aceasta să facă!

Gândiți-vă la ceea ce utilizatorii vor face de fapt

Prototipizarea este un instrument comun folosit în design pentru a “incarca” un desen. Acest lucru se face pentru că de multe ori atunci când utilizați de fapt un desen, observați lucruri mici care fac o mare diferență.

Gândiți-vă la sarcinile de utilizator
Atunci când un utilizator ajunge la site-ul dvs. ce incearca defapt sa faca? Identifică diferitele tipuri de sarcini de oameni le-ar putea face pe un site, modul în care acestea le vor realiza, și cât de ușor pe care doriți să-l facă pentru ei

Author

flavius

Call Now

Audit SEO Gratuit

Pentru site-ul tau web

Daca si afacerea ta a fost afectata negativ de criza #Covid-19 si vrei sa continui sa atragi clienti pe site, acceseaza linkul de mai jos si cere un audit de #SEO gratuit!
analiza seo gratuita star marketing timisoara
 
Afla cu ce probleme se confrunta site-ul tau web printr-un Audit de SEO Gratuit!Vreau audit
+