Cum sa cresti scorul de calitate in Google Adwords

07 Sep
2017
Cum sa cresti scorul de calitate in Google Adwords

Cum sa cresti scorul de calitate in Google Adwords

Ok, ai setat campania de Google Adwords, iar acum te intrebi cum poti creste scorul de calitate a anunturilor tale pentru a ocupa o pozitie mai buna in rezultatele de cautare si pentru a scadea costurile campaniei.

Iata mai jos 10 tehnici utilizate de maestrii PPC pentru cresterea QS – quality score.

Ce este Scorul de Calitate de pe Adwords?

Este relevanta dintre cuvinte, anunturi, landing page. Este un sistem de notare de la 1 la 10, 10 fiind scorul maxim.

Sa zicem ca ceilalti care liciteaza pe acelasi cuvant ca si tine au un scor de calitate de 5. Atunci tu vei plati mai putin decat ei daca scorul tau de calitate este mai mare.

1. Organizarea contului de Adwords

Daca ai o structura a contului de Adwords bine pusa la punct incepand de la campanie, mergand la ad groups, anunturi si cuvinte cheie atunci cu siguranta scorul de calitate va fi mai bun. Alege sa grupezi cuvintele cheie asemanatoare in grupuri de anunturi. Astfel vei avea un control mai mare asupra campaniei si vei putea monitoriza mai bine anunturile.

Pe langa asta poti dezvolta campanii de anunturi focusate pe Display – separat de Search.

2. Scapa de cuvintele cheie slab performante

Daca ai in campania de Adwords cuvinte cheie slab performante atunci acestea vor afecta cuvintele cheie cu un scor de calitate ridicat. Adwords ia in considerare scorul de calitate pe campanie, nu doar pe cuvant cheie. Astfel este recomandat sa scapi de cuvintele cheie slab performante.

3. Seteaza o campanie de branding

O campanie de branding pe Adwords contine cuvintele cheie cu un CPC mic si CTR mare. Asta inseamna ca oamenii vor da click mai des pe anuntul tau, iar Adwords va creste scorul de calitate. Adauga numele afacerii tale in anunturi.

4. Optimizeaza pozitia anunturilor

Pozitia anunturilor tale este un factor mare in CTR. Pozitia #1 in SERPS va avea un CTR mai mare. Dar va atrage si click-uri irelevante. Cand anunturile de pe pozitia #4 atrag click-uri, acestea sunt luate mai in serios de useri.

Astfel incearca sa testezi diverse pozitii ale anunturilor tale.

5. Scor de calitate per device

Stiai ca Adwords ia in considerare Scorul de Calitate pentru fiecare device? Ei bine, da. Astfel pe fiecare tip de device targetat, trebuie sa optimizezi scorul de calitate.

Iti amintesti punctul #1? Google Adwords ia in considerare scorul de calitate / cont.

6. Scorul de calitate per geo-location

Google ia in considerare performanta anunturilor per regiune. Asta inseamna ca trebuie sa monitorizezi bine campania, sa vezi de unde iti vin oameni pe site.

Pe langa asta, poti sa izolezi vizitatori locali performanti pe care sa ii targetezi mai bine in functie de locatie geografica.

7. Imbunatateste landing page-ul

Un factor important in scorul de calitate este landing page-ul pe care ajung oamenii dupa ce dau click pe anuntul tau. Astfel pagina de aterizare trebuie sa fie mobile-friendly, bine construita, sa aiba un copy in concordanta cu cel de pe Ad. Pe langa asta viteza landing page-ului tau trebuie sa fie rapida.

Evita pop-up-urile inutile.

8. Copy-ul ad-ului

Poti creste scorul de calitate daca introduci cuvantul cheie principal in titlul anuntului, descrieri si url. Incearca sa introduci si numere in titlul anuntului. Adauga un call to action in descriere si nu uita sa prezinti beneficile in descrieri.

9. Foloseste-te de extensii

Multa lume uita de puterea extensilor de anunturi din Adwords. Foloseste in functie de caz aceste extensii de anunturi pentru a creste CTR.

10. Cuvintele cheie negative

Cand vrei sa targetezi mai bine anunturile tale, este recomandat sa utilizezi cuvintele cheie negative pentru a scapa de click-uri irelevante. Astfel pentru a creste scorul de calitate poti utiliza cuvintele cheie negative.
Acum ca ai citit cele 10 metode prin care ai aflat cum sa cresti scorul de calitate de pe Adwords, te invit sa le pui in practica.

Summary
Article Name
Cum sa cresti scorul de calitate in Google Adwords
Description
Cum sa cresti scorul de calitate in Google Adwords pentru a ocupa o pozitie mai buna in rezultatele de cautare.
Author

flavius
author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *